|

İşlerimiz temiz çalışmaya devam

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, grubuyla ilgili iddialara cevap verdi. Ülker, “Kaynak Holding ortaklığımız yok. Alnımız ak, işlerimiz temiz, çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 15/11/2016 Salı
Güncelleme: 02:59 - 15/11/2016 Salı
Yeni Şafak
Murat Ülker
Murat Ülker

Geçtiğimiz hafta sonu basında yer alan ve 'Ülker Grubu'nu işaret ettiği iddia edilen bir yazının ardından Yıldız Holding'in borsada işlem gören şirket hisseleri dün büyük kayıp yaşadı. FETÖ'ye finansal destek sağladığı için önce kayyum atanan ardından ise Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu'na devredilen Kaynak Holding'in bir şirketinin Ülker Grubu ile bağlantılı olduğunu ima eden bir yazı kaleme alındı.



HİSSELERDE BÜYÜK DÜŞÜŞ


Cumartesi günü yayımlanan yazı sonrasında; Ülker Bisküvi ve Yıldız Holding bünyesindeki Gözde Girişim ile Bizim Toptan Gıda Şirketleri'nin hisse senetleri dün büyük kayıplar ile güne başladı. Murat Ülker'in açıklamasıyla toparlanmaya çalışsa da Bizim Toptan yüzde 10,10, Gözde Girişim yüzde 8,58 ve Ülker Bisküvi ise yüzde 6,31 kayıpla günü tamamladı.



ÜLKER'DEN AÇIKLAMA


Dünkü hareketlilik üzerine Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Kaynak Holding'in bir şirketinde ortaklıkları bulunduğu yönündeki iddialara tepki göstererek; “Ortalığı sebepsiz yere telaşa verenler var. Alnımız ak, işlerimiz temiz, çalışmaya devam ediyoruz” dedi.



İbraz edilen çek azaldı


Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi, ekim çek raporunu yayımladı. Bu yılın Ocak-Ekim döneminde, bankalara ibraz edilen çeklerin sayısı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3 azalarak 18 milyon adet oldu. Bu çeklerin parasal tutarı ise yüzde 7,8 artışla toplam 584 milyar lira'ye ulaştı. Söz konusu dönemde, parasal tutarı 23,1 milyar lira olan 666 bin adet çek için karşılıksız işlemi yapıldı. Geçen yılın aynı dönemine göre karşılıksız çeklerin adedinde yüzde 5, tutarında ise yüzde 7,6'lık artış yaşandı. Ocak-Ekim döneminde karşılıksız işlemi yapılan 3,8 milyar lira tutarındaki 131 bin adet çek daha sonra ödendi.


İstanbul başı çekti



Verilere göre adet ve tutar bazında en fazla karşılıksız işlemi yapılan 5 il İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir ve Bursa şeklinde sıralandı. Tutar olarak, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin ibraz edilen çeklere oranının en yüksek olduğu il ise yüzde 9'la Hakkari oldu.



#Murat Ülker
#TBB
#FETÖ
7 yıl önce