|

İstanbul'daki doktor Kars'ta ameliyat yapabilecek

Türk Telekom iştiraki Argela, 5G şebekeleri için geliştirdiği ProgRAN çözümü ile dinamik ve programlanabilir ağ dilimleme işlemini Türk Telekom’un LTE-A şebekesi üzerinde gerçekleştirdi. Teknoloji ile İstanbul'daki bir doktor, Türkiye'nin herhangi bir ilindeki ameliyatı o il'e gitmeden çalıştığı hastaneden yapabilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2017 Pazar
Güncelleme: 05:18 - 12/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
5 G'ye giden yol açılıyor
5 G'ye giden yol açılıyor

Türk Telekom'un Ar-Ge ve inovasyon iştiraki Argela, 5G şebekeleri için geliştirdiği ProgRAN çözümü ile dinamik ve programlanabilir ağ dilimleme işlemini dünyada ilk kez Türk Telekom'un LTE-A şebekesi üzerinde gerçekleştirdi. Böylece radyo erişim ağı üzerinde ağ dilimleme çözümü dünyada ilk kez ticari bir LTE-A ağında gösterilmiş oldu.



TEK MERKEZDEN AMELİYAT İMKANI


Argela'nın ProgRAN çözümü 5G ile çalıştığında pek çok şey de mümkün hale gelecek. Örneğin İstanbul'daki bir doktor, Türkiye'nin herhangi bir ilindeki ameliyatı o il'e gitmeden çalıştığı hastaneden yapabilecek. Teknoloj ile, doktora ve ameliyat odasına özel olarak tasarlanmış bir 5G sanal ağ oluşturabilecek. Bu sanal ağ, doktorun uzaktan ameliyata kesintisiz bir şekilde müdahale edebilmesi için gerekli kapasite ve hız ihtiyacını karşılayacak.



5G'ye giden yolu açıyoruz


Türk Telekom'un Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan “Türk Telekom olarak 5G alanında dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri ve uluslararası konsorsiyumlarda yer alıyor; 5G'nin yol haritasının çizilmesinde aktif roller üstlenerek küresel arenada ülkemizi başarıyla temsil ediyoruz" dedi.





#Türk Telekom
#5G
#Cengiz Doğan
7 yıl önce