|

İstikrar bitince emtialar gitti

Maliye Bakanı Şimşek, 7 Haziran sonrası siyasi istikrar devam etseydi düşen emtia fiyatlarından faydalanma imkanı bulunabileceğine dikkat çekerek, yüksek döviz kurunun sebebini özetledi.

Yeni Şafak
04:00 - 23/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:42 - 22/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Eğer siyasi istikrar devam etseydi, Türkiye düşen emtia fiyatlarından faydalanabilirdi. O nedenle ne olursa olsun, önümüzdeki seçimden sonra ümit ediyoruz ki milletimiz tek başına bize iktidar imkanı sağlar. Ama her halükarda Türkiye'nin güçlü bir hükümete ihtiyacı var” dedi. Şimşek, NTV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Uzun bir aradan sonra ilk kez son seçimlerin tek başına bir partinin iktidar olmasına imkan vermediğini hatırlatan Şimşek, “Türkiye'nin dış kaynağa ihtiyacı var, bu da duruyor. Gerçi, bu aralar bütün gelişmekte olan ülkelere ilişkin yaklaşım olumsuza dönmüş durumda” değerlendirmesinde bulundu.



TERÖRLE MÜCADELE ETKİLENİR


Bakan Şimşek, terörle mücadele noktasında, Türkiye'de güçlü bir hükümet olmazsa bir takım zafiyetlerin yaşanabileceğine dikkati çekerek, kendisinin bu nedenlerden ötürü siyasi istikrarın altını çizdiğini söyledi. Şimşek, kredi kartına taksit sınırının esnetilmesi ile ilgili olarak, "Cari açık sorununun çözülmesiyle, ilave tedbirlere zaten gerek kalmayacak" dedi.



YÜZDE 3 BÜYÜME BAŞARI


Şimşek, bu yıl büyümenin hedeflenenin altında gerçekleşeceğini kaydederek, “Yüzde 3'ü küçümseyenler olacaktır da şu anda Brezilya yüzde 1,5-2 küçülüyor, Rusya küçülüyor. Küresel ekonomiye baktığımız zaman Çin, Hindistan hariç gelişmekte olan ekonomiler bu yıl yüzde 2,3-2,4 büyüyecek. Yani, bütün olumsuz şartlara rağmen, yüzde 3 büyüme aslında bir başarıyı ortaya koyuyor” dedi.


#Mehmet Şimşek
#düşen emtia fiyatları
#ekonomi
9 yıl önce