|

Ekonomide istikrar pekişecek

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ekonominin genelinin iyi ve sağlam durumda olduğunu belirterek, “Herhangi bir şekilde gündelik veya konjonktürel bir takım dalgalanmalardan yola çıkarak ekonomimizle ilgili bir karamsarlığa kapılmaya gerek yok” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/10/2016 Pazar
Güncelleme: 20:48 - 15/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinin (TÜRMOB) 22. Olağan Genel Kurulu dün Ankara'da başladı. Ağbal, burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimi konusunda değerlendirmelerde bulunurken, hükümetin darbe girişimi sonrası süratle normalleşmenin sağlanması için başta Meclis olmak üzere her platformda iş birliği içinde gayret gösterdiğini söyledi.



KARAMSARLIĞA GEREK YOK


Ekonomide yakaladıkları istikrarı daha da pekiştireceklerini dile getiren Ağbal, 2009 global krizinden sonra 2016 yılının global ekonomi için en sıkıntılı yıl olduğunu belirtti. Türkiye ekonomisinin bütün bunlara rağmen ilk yarıda yüzde 3,9 büyüme sağladığını anımsatan Ağbal, bu oranla Türkiye ekonomisinin gerek bölgede, gerek AB'de gerekse OECD'ye bakıldığında en başlarda yer alan ülkelerden biri olduğuna dikkati çekti.



#Naci Ağbal
#TÜRMOB
8 yıl önce