|

Kacar: Bu millet bu faizleri haketmiyor

Kredi kartı müşterilerinin, 'sadakat uygulamaları' ile köleleştirildiğini belirten Vakıfbank Genel Müdürü Ahmet Kacar, "Kredi kartlarında haksız kazanç var. Bu millet bu faizleri haketmiyor" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 13/06/2005 Pazartesi
Güncelleme: 15:32 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------
  • HÜSEYİN ÖZAY / ANKARA


    Türkiye'nin gündeminden düşmeyen kredi kartlarına uygulanan faiş faizler Vakıfbank Genel Müdürü Ahmet Kacar'ı da isyan ettirdi. Kredi kartı müşterilerinin, "sadakat uygulamaları ile köleleştirildiğini" belirten Kacar, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, "Bu millet bu faizleri haketmiyor. Kredi kartlarında haksız kazanç var" dedi.

    Faizlerin düşmesine rağmen kredi kartlarına aylık yüzde 6,5 faiz uygulanmasına tepki gösteren Ahmet Kacar, kredi kartlarında haksız kazanç çarkının kurulduğunu söyledi. Kacar, "Şu anda müşterilere aylık yüzde 1,70 ile tüketici kredisi veriliyor. Aynı müşteriye, aylık yüzde 6,5'lık kredi kartı faizi uygulanıyor. Burada haksız kazanç var. Bankaların sadakat uygulamalarıyla, kredi kartı müşterilerin tümü köleleştirilmiş. Bankalar bu köleleştirdikleri müşterilerden yüzde 6,5 faiz alıyor" dedi.

    İndirmek isteyene baskı

    Kredi kartlarında, yüksek faize dayanan bir "çarkın kurulduğunu" ifade eden Kacar, Vakıfbank olarak, kredi kartlarındaki faizleri indirmeye kalktıklarını ancak diğer bankaların tepkisi ile karşılaştıklarını söyledi. Kacar, "Banka olarak kredi kartlarına yüzde 3,.90 faiz uygulamaya karar verdik. Aslında bu faiz bile bugünkü şartlarda çoktur. Ama biz bu faiz oranında bile diğer bankaların büyük tepkisiyle karşılaştık. Bu davranış haksız rekabet olarak algılandı. Ve şikayet edildik" diye konuştu.

    Bankaların yüksek faizle kendileri de riske giriyor
    Kredi kartlarını, "bankaların kanayan yarası" olarak nitelendiren Kacar, uygulamada bankalar için gelecekte bir risk olduğunu söyledi. Kacar, "Yüksek faiz uygulaması nedeniyle, borçlar daha da katlanıyor ve bir süre sonra insanlar bu faizlerini ödeyemez hale geliyor. Bu da bankaların önündeki en büyük risklerden birisidir. Bugün, kaynak maliyetleri çok aşağıya düşmüştür. Yani faizleri düşürmek için gerekli koşullar var. Ama, kimse kredi kartı faizini aşağıya çekmek istemiyor . Ancak bu faizleri bu millet haketmiyor" dedi. Kacar, bankaların kredi kartı faizlerinden elde ettikleri gelirle, reklam kampanyalarını desteklediklerini belirterek, "Yani tüketicilerden elde edilen gelir rekabet için kullanılıyor" dedi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce