|

Katma değer farkındalıkla artar

TÜRKONFED'in farkındalık oluşturarak KOBİ’lerin istihdamını ve sürdürülebilirliğini artırmak için başlattığı çalıştay programı tamamlandı. Program kapsamında 7 ilde 500 KOBİ’ye katma değerini arttırmanın yolu anlatıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2017 Pazar
Güncelleme: 05:13 - 19/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
TÜRKONFED
TÜRKONFED

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), ekonominin temel taşı Küçük ve Orta Boy İşletmeler (KOBİ)'de farkındalık oluşturmak için başlattığı çalıştay serisini tamamladı. Avrupa Birliği-Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında hayata geçirilen “KOBİ'ler için KSS Projesi” 7 ilde 500'e yakın KOBİ'ye ulaşıldı. Kayseri, Kütahya, Trabzon, Kocaeli, Hatay, Denizli ve Malatya'da düzenlenen çalıştaylarda projeler kanalıyla üretmenin Türkiye ekonomisinde oluşturacakları katma değeri anlatıldı.



SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMAYA KATKI


Projenin kapanış etkinliği ise önceki akşam İstanbul'da gerçekleştirildi. Burada konuşan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, KOBİ'lere kurumsal sosyal sorumluluk aracılığı ile sürdürülebilir bir rekabetçilik becerisi kazandırmayı hedeflediklerini ifade ederek, projenin Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınması için KOBİ'lerin kurumsallaşmasına önemli bir katkı sağladığını vurguladı. Kadooğlu, “Projeye katılan KOBİ'lerimize istihdamı artırabilmelerinin, büyümelerinin mümkün olduğunu örneklerle gösterdik” dedi.



İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ


MVO Hollanda Uluslararası İlişkiler ve İş Geliştirme Direktörü Bernedine Bos, bu proje ile başlayan işbirliğini iki ülke arasındaki hükümet, iş, ticari işbirliklerinde de sürdürmeyi ve artırmayı hedeflediklerini söyledi. Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan da, AB ile müzakerelerin üç temel sacayağından birinin sivil toplum diyalogunu geliştirmek olduğuna vurgu yaparak, “KOBİ'ler için KSS Projesinin program kapsamında finanse ettikleri 80 projenin en başarılısı olduğuna dikkat çekti.


#TÜRKONFED
#KOBİ
7 yıl önce