|

Kızılay, kurban için fiyat indirdi

Milyonlarca ihtiyaç sahibi için umut kapısı olan Kızılay, Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası’nı bu yıl da sürdürüyor. Kurban bağışı bedellerinde indirim yaşandığını belirten Kızılay Başkanı Kerem Kınık; bu yıl için kurban bağışı bedellerinin yurt içinde 735 lira yurt dışında ise 500 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:01 - 3/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık
Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık

Yapılan bağışlarla dünyanın dört bir yanına yardım elini uzatan Kızılay’ın geleneksel hale getirdiği Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası dün İstanbul’da düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay olarak vekaletle kurban kesimi organizasyonlarında, ibadetlerini yerine getiren vatandaşların, uzak coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerinin sofralarını şenlendirmelerine ve bayramın “iyilik ve paylaşma şölenine” dönüşmesine yardımcı olduklarını söyledi.

YURTDIŞINA VEKALET VERMEK 500 LİRA

Türk Kızılayı’nın gelecek yıl 150. yılını kutlayacak “köklü bir çınar” olduğunu vurgulayan Kınık, bu yılki kampanyayı “Kurban bereketi yıl boyu sürsün” sloganıyla yürüttüklerini ifade etti.

Kurban bağışı bedellerinde geçen seneye göre indirim yaşandığını belirten Kınık, “740 lira olan kurban fiyatımız bu sene 735 lira olarak belirlendi. Yurt dışı kurban fiyatlarımız da 500 lira olarak belirlendi” açıklamasında bulundu. Kızılay’ın, kurban bereketinin sadece bayram süresince değil, yıl boyu devam etmesini sağlayan bir model olduğunu ifade eden Kınık, bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Et ve Süt Kurumu ile bir anlaşma yaptıklarını kaydetti. Kınık, Kurban Bayramı öncesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile kurban fiyatlarıyla ilgili görüşme yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

ZAM YAPMAYALIM DAHA ÇOK HİSSE ALALILIM

"Görüşmede birbirimizle sözleştik. Sayın Bakanımız Fakıbaba ile ‘Bu sene kurban fiyatlarına zam yapmayalım, daha fazla sayıda kurban hissesi alalım, daha çok yoksulun sofrasında bu payları inşallah dağıtalım’ dedik. Bunun içinde elimizden gereken ne varsa operasyonel maliyetlerimizi düşürmek, Et ve Süt Kurumu ve Kızılay açısından elimizden gelen gayreti sarf ettik ve belki çok zor oldu ama kurban fiyatımızı bir önceki yılki kurban fiyatımızın altına çektik.”

SİYASİLERE BAĞIŞ ÇAĞRISI

‘Kurban bereketi yıl boyu sürsün’ adı altında başlattıkları organizasyonun 1 Eylül’e kadar devam edeceğini anlatan Kınık, “Yaklaşık 30 gün boyunca vatandaşlarımızın kurban vekaletlerini almaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu. Kınık, kurban ibadetlerini vekaletle yapmaya karar veren vatandaşlara da bağışlarını son dakikaya bırakmamaları çağrısında bulundu. Bayrama kadarki bir ayın kendilerine planlama için imkan tanıdığını vurgulayan Kınık, siyasi liderlerden kurban vekaletlerini bu yıl da Kızılay’a bağışlamalarını beklediklerini dile getirdi.”

HEDEF 2 MİLYON İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞMAK

Kampanya ile yaklaşık 1 milyon 950 bin ihtiyaç sahibi insana ulaşılmasının hedeflendiğini belirten Kınık, “Bu sene ‘Kurban bereketi yıl boyu sürsün’sloganıyla bu organizasyonumuzu sizlerle paylaşıyoruz. Biliyorsunuz Kızılay’ın bir kurban modeli var. Kızılay’ın kurban modeli aslında onun sadece Kurban Bayramı’nın sürecinde değil, 365 gün bu kurban bereketi devam ettirmemizi sağlayan bir model. Ülke içerisinde 650 bin insana,ülke dışında da yaklaşık 1 milyon 300 bin insana, toplamda 1 milyon 950 bin insana bu kurban bereketini taşımayı arzu ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

100 BİN HİSSE 31 FARLI ÜLKE

Bu sene için planlanan kurban hisse sayısının 100 bin olduğunu açıklayan Kınık, “Bunun yaklaşık 35 binini yurt içerisinde, geri kalan ise dünyanın 31 farklı ülkesinde keserek ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.Bu paylaşım silahlı çatışmalar ve afetler nedeniyle etkilenmiş olan toplumlar için bir de rehabilitasyon anlamına geliyor”dedi.

LİSTEYE 2 ÜLKE DAHA EKLENDİ

İhtiyaç sahibi vatandaşların hayata bakışlarına umut kattıklarını anlatan Kınık, “Bu sene listemize eklenen 2 yeni ülke var. Birisi Tataristan diğeri de Güney Sudan. Doğu Afrika Bölgesi’ni, Güney Sudan’ı ve Yemen’i özellikle de silahlı çatışmalarla ve kuraklık nedeniyle ihtiyacın zirve yapmış olduğu coğrafyaları seçtik” ifadelerini kullandı.

#Türkiye
#Kızılay
#Kerem Kınık
7 yıl önce