|

Körfezden bir günde yarım milyar

Cityscape Türkiye'deki ilk gününde rekor kırdı. Türk firmaları başta Körfez yatırımcılarına olmak üzere ilk günde 500 milyon liralık satışa imza attı.

Yeni Şafak
12:48 - 26/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:51 - 26/03/2016 Cumartesi
Diğer

Dünyanın en prestijli gayrimenkul organizasyonlarından Cityscape'in Türkiye'deki ilk fuarı rekor satışa imza attı. Türk firmaları ilk gün toplam 500 milyon liralık satış yaptı. Fuarın ilk günü Al-Maslak Grubu'na Metropol İstanbul anakuleden yaklaşık 3 bin metrekarelik 2 kat satan Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi, ikinci gün 45 milyon lira değerindeki 37 ofis için pazarlık aşamasında. Şirket, ayrıca fuarda bir Türk yatırımcısıyla 200 milyon liralık ofis bloku için de görüşmelerini sürdürüyor.



24 MİLYON $'LIK SATIŞ

Akşam'da yer alan haberde Fuarda 300 yatırımcı ile görüşen Sur Yapı ise 30 milyon liralık rezervasyon yaptı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yaklaşık 100 milyon liralık ciro hedeflediklerini belirtti. Fuarın ilk İki günüde toplamda 6 daire ile 24 milyon dolarlık satış gerçekleştirdiklerini ifade eden Özen Kuzu, “Cityscape'in bu yıl İstanbul'da yapılmasından son derece memnunuz" derken Viatrans Genel Müdürü Pınar Aybek, "Davet ettiğimiz Katarlı iş adamı, 12 milyon dolar değerinde 3 katta bulunan daireleri satın alarak yılın yarısını İstanbul'da geçirme kararı verdi" dedi.



Bahreyn'den kral yatırım

Siyahkalem CFO'su İbrahim Kahraman da “Bahreyn Kraliyet Ailesi mensuplarından birisi yatırım yaptı. Biz yabancı yatırımcı ve kullanıcı satışlarında bu fuardan toplam 20 milyon dolarlık bir ciro bekliyoruz" diye konuştu.



#Cityscape
#körfez ülkeleri
8 yıl önce