|

Kredide işyeri şartı kaldırıldı

KOSGEB, yapılan bir düzenleme ile destek isteyenlerin önünde engel olan işyeri şartını ortadan kaldırdı. KOSGEB Başkanı Recep Biçer, işyeri açmadan kredilere başvurulabileceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2017 Cuma
Güncelleme: 03:19 - 10/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
KOSGEB
KOSGEB

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, “Girişimcilik Destek Programı”yla girişimcilerin iş planı hazırlayabilmesi ve deneyim kazanması için uygulamalı eğitimler düzenlediklerini söyledi.



İŞLETMEYİ SONRA DA KURABİLİRSİNİZ


Biçer, Girişimcilik Destek Programında yeni düzenleme yapıldığına dikkati çekerek, “1 Şubat'ta başlayan yeni süreçle birlikte daha önceden KOSGEB onaylı uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayıp sertifikasını alan girişimcilerin, işletmelerini açtıktan sonra KOSGEB'e başvuru yapma şartını yürürlükten kaldırdık. Yeni süreçte, girişimcilerin iş yerlerini açmadan KOSGEB'e müracaat edebilecekleri şekilde kurguladığımız uygulama başladı” diye konuştu.





90 GÜN İZİN VERİLİYOR


Uygulamanın detayları hakkında bilgi veren Biçer, oluşturulan kurullar tarafından işletmelerini kurmadan KOSGEB'e müracaat eden girişimcilerin başvuru formlarının, kurulacak işletmelerin sürdürülebilirlik, karlılık ve potansiyel sektörel fırsatlar gibi konularının değerlendirileceğini ve olumlu ya da olumsuz sonucun girişimci adayına bildirileceğini anlattı. Biçer, başvurusu onaylanan girişimci adaylarının, 90 gün içinde işletmesini kurup, KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırarak, taahhütname imzalaması gerektiğinin altını çizerek, bu işlemleri belirlenen süre zarfında yapmayan girişimci adaylarının başvurularının reddedileceğini vurguladı. Öte yandan Biçer, girişimci adaylarının en fazla 3 başvuru hakkının bulunduğuna işaret eden Biçer, “3 başvuruda olumsuz sonuçlanırsa hakkı kayboluyor" dedi.


#KOSGEB
#Recep Biçer
7 yıl önce