|

Kuzey Otoyolu için 8 firmadan teklif

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimi ihalesi için 8 firma teklif sundu. Şirketler en kısa işletme süresi için birbiriyle yarışacak. İhale sonucu ileri bir tarihte açıklanacak.

Yeni Şafak ve
03:00 - 5/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:15 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Toplam uzunluğu 377 kilometre olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun 169 kilometrelik kısmını oluşturan Kurtköy-Akyazı kesimi ile 88 kilometre uzunluğundaki Kınalı-Odayeri kesimi ihaleleri için teklif dosyaları alındı. Yap İşlet Devret modeliyle yapılacak İhaleye Cengiz-Limak Ortak Girişim Grubu'nun da aralarında bulunduğu 8 firma teklif verdi. Karayolları Genel Müdür Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı Gökalp Yılmaz, gerekli şartları sağladığı tespit edilen isteklilerin, teklif zarflarının açılması için idarece ilan edilecek ileri bir tarihte davet edileceklerini söyledi. Yılmaz, “Teklif zarfları içinde yer alacak teklif mektubu ile ihaleye en kısa işletme süresi teklifini verecek istekli ihaleyi kazanacak. İhalenin sonucu Bakanımızın onayıyla kesinleşecek" diye konuştu.



Trafik yoğunluğu azalacak


Kuzey Marmara Otoyolu'nun Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de kapsayan Odayeri-Paşaköy kesiminin yapım çalışmaları 2013'te başladı. Kuzey Marmara Otoyolu'nun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü'nün önemli ulaşım projeleri arasında yer aldığını kaydeden Yılmaz, “Projenin tamamlanmasıyla transit ve ağır vasıta trafiği Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne aktarılacak. Böylece TEM Otoyolu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki trafik yükü hafifletilecek. Ayrıca 3. havalimanının İstanbul şehir merkezine bağlantısı da yine Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yapılacak.



Şirketler en kısa süre için yarışacak



*Cengiz İnşaat-Limak İnşaat Ortak Girişim Grubu


*Makyol İnşaat AŞ


*Kolin İnşaat-Kalyon İnşaat-Hasen Yapı AŞ Ortak Girişim Grubu


*Tekfen İnşaat-Doğuş İnşaat Ortak Girişim Grubu


*Nurol İnşaat- Özaltın İnşaat- Fernas İnşaat-Özgün İnşaat Ortak Girişim Grubu


*STFA Holding- Gülsan İnşaat- Yapı Merkezi AŞ Ortak Girişim Grubu


*IC İçtaş İnşaat - İçtaş Altyapı Yatırımları- Astaldi SpA- Astaldi Concessioni SpA Ortak Girişim Grubu


*Çelikler İnşaat- YSE Yapı Sanayi Tic. AŞ- Polat Yol Yapı Sanayi Tic. AŞ Ortak Girişim Grubu



HEDEF 2018


26 Ağustos'ta hizmete girmesi beklenen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yollarının 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 120 kilometre uzunluğundaki otoyolla hizmete açılacağını ifade eden İhale Komisyonu Başkanı Yılmaz, bu bağlamda yapılacak yolların yüksek standartlı otoyol projesi olarak lanse edilmesinde fayda olduğunu dile getirdi.



#Kuzey Marmara Otoyolu
#İhale
#Kurtköy-Akyazı
8 yıl önce