|

Lufthansa yolcusu grev mağduru

Alman havayolu şirketi Lufthansa’nın pilotlar sendikası ile başı belada. Pilotların 14. kez iş bırakma eylemine başlamasıyla bini aşkın uçuş iptal edilirken, grev nedeniyle binlerce yolcu da mağdur oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:43 - 16/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın Kokpit Birliği (VC) ile başı belada. Kokpit Birliği sendikasından yapılan açıklamada, pilotların ücret artışı konusunda Lufthansa ile yaptıkları görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığı belirtilirken, bu nedenle Lufthansa ve Lufthansa Cargo şirketlerinde grevlerin beklenebileceği, iş bırakma eylemlerinin 24 saat önceden duyurulacağı açıklandı.



Sendika ile Lufthansa yönetimi arasındaki görüşmelerde, Lufthansa, Lufthansa-Cargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş süreçleriyle ilgili anlaşmanın da sağlanamadığı öğrenildi. Geçtiğimiz 2015 yılında Lufthansa pilotlarının greve gitmesiyle binlerce uçuş iptal edilmiş bununla birlikte 140 binden fazla yolcu mağdur olmuştu. Alman Pilotlar Sendikası Kokpit Birliği şirketin son 5 yılda 5 milyar Euro'dan fazla kar elde etmesine rağmen pilotlara zam yapmadığı ve bu yüzden 14. kez greve gideceklerini açıkladı. Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın bir önce ki grev bilançosu bin 520 uçuş iptal, 140 bin yolcu mağdur, milyonlarca Euro zarar olarak şirkete ağır darbe vurmuştu.



%3,66'LIK ZAM TARTIŞMASI


Kokpit Birliği yetkililerinin Lufthansa'dan yılda ortalama yüzde 3,66 ücret artışı talep ettiği ancak işverenin bunu kabul etmediği ifade edildi. Ayrıca şirketin işleri yurtdışına kaydırmaktan vazgeçmesini istediklerini belirten Birlik, aksi takdirde pilotların her hafta greve gideceğini açıklamıştı.



#Lufthansa
#Grev
#Germanwings
7 yıl önce