|

"Türkiye büyümeye devam ediyor"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ilk çeyrekte elde edilen yüksek büyüme oranınının devam ettiğini belirterek, "Hükümet olarak uygulamaya koyduğumuz teşvikler ve desteklerin ne kadar yerinde olduğu yılın ilk yarısında elde ettiğimiz yüksek büyüme oranında kendisini göstermiştir” dedi.

Yeni Şafak
10:55 - 11/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:02 - 11/09/2017 Pazartesi
IHA
Maliye Bakanı Naci Ağbal
Maliye Bakanı Naci Ağbal
Bakan Ağbal,
yaptığı 2017 yılı 2. çeyrek büyüme değerlendirmesinde,
“2017 yılı ikinci çeyrekte Türkiye ekonomisi yüzde 5,1 ile yüksek oranda büyümüştür.
İkinci çeyrekte bayram nedeniyle oluşan iş günü kaybına rağmen ekonomimiz ilk çeyrekte elde edilen yüksek büyüme oranını devam ettirmiştir. Hükümet olarak uygulamaya koyduğumuz teşvikler ve desteklerin ne kadar yerinde olduğu yılın ilk yarısında elde ettiğimiz yüksek büyüme oranında kendisini göstermiştir” ifadesini kullandı.
“İç talep, kredi genişlemesi ve vergi indirimlerinin yanı sıra ekonomide beklentilerin iyileşmesi ve öngörülebilirliğin artması ile ekonomik büyümenin sürükleyicisi olmuştur”
diyen Bakan Ağbal şunları kaydetti:

Bu göstergeler ışığında 2017 yılında Orta Vadeli Program (OVP) hedefinin de üzerinde büyüneceğini tahmin ettiklerini kaydeden Bakan Ağbal, ”Ara vermeden hızla uygulamaya devam edeceğimiz reformlar, aldığımız tedbirler, pekişen güven ve dış konjonktürde meydana gelecek olumlu gelişmeler ekonomideki canlanmayı desteklemeye devam edecektir” dedi.

#Naci Ağbal
#Büyüme
#OVP
7 yıl önce