|

Milyar Ş’lık davada esasa geçiliyor

Turkcell’in 2004 yılında kazandığı İran GSM ihalesine ilişkin davada olumlu gelişme var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2017 Cuma
Güncelleme: 05:57 - 2/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Serhat Demir, davanın uluslararası pazarlarda yer alacak şirketlere örnek olabileceğini söyledi.
Serhat Demir, davanın uluslararası pazarlarda yer alacak şirketlere örnek olabileceğini söyledi.

Güney Afrikalı GSM operatörü MTN’in hukuka aykırı yollarla Turkcell’i devre dışı bırakması ve lisansın kendisine verilmesini sağlaması üzerine, Turkcell’in açtığı 4.2 milyar dolarlık tazminat davasında yeni bir aşamaya gelindi. Güney Afrika Yüksek Mahkemesi, davalıların usule ilişkin itirazlarını reddetti. MTN tarafından İran ve Güney Afrika devlet yetkililerine rüşvet verilmesi dahil, ciddi yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını barındıran davanın esastan incelenmesine geçilecek.

DURUNDAN MEMNUNUZ

Turkcell Hukuk ve Regülasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir, “Sonunda Güney Afrika’da davanın esasına geçilecek olmasından memnunuz. Güney Afrika mahkemeleri, MTN’in Turkcell’i İran GSM ihalesinde devre dışı bırakmak amacıyla hukuka aykırı yollara başvurduğunu gösteren çok sayıda delili değerlendirecek” dedi.

MİLYAR DOLARLIK KAYIP

Demir, MTN’e karşı 4.2 milyar dolarlık tazminat talebinin, Turkcell’in Irancell lisansının haksız biçimde MTN’e verilmesine kadar geçen sürede yaptığı harcamalar ile bu lisansı işletmiş olsaydı elde edeceği kâr üzerinden hesaplandığını açıkladı. Demir, “Bu dava özü itibariyle uluslararası pazarlarda yer alacak şirketlerin istedikleri ülkelerde adil bir rekabet ortamı içinde yatırım yapabilmeleri için de imkân sağlayacaktır” dedi.

#​Turkcell
#İran
#GSM
7 yıl önce