|

Nestle ve Novartis'e tereddüt eleştirisi

Ekonomi Bakanlığı; Türkiye'yi anlatmak için iki yıl önce "Turkey Discover The Potential/Türkiye'yi keşfet" kampanyası hazırlamıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:58 - 29/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Nihat Zeybekçi
Nihat Zeybekçi

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından tekrarlanan kampanyaya; Türkiye'de yatırımı bulunan uluslararası birçok şirketin üst düzey yöneticisi yaptıkları anlatımlarla destek vermişti. Ancak Nestle ve Novartis yetkililerinin bu kampanyaya katılımını askıya aldıklarına dair açıklamaları Türkiye kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Bu konu dün İstanbul'da bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye soruldu. Zeybekci, geçtiğimiz ay sonunda başlanan kampanyadan iki şirketin vazgeçmediğini, beklemeye geçtiklerini söyledi.

DESTEK VEREN
YENİ ŞİRKETLER VAR

Zeybekçi "Türkiye’de yatırımı olan, üretimi olan şirketler bizi anlatsın, Türkiye’de yaşayan sanatçılar, sporcular bizi anlatsın’ diye bir kampanya başlatmıştık. 7 ülkede başlatılan kampanya çok başarılı oldu. Kampanyaya 16 dostumuzla başladık, şu an ilave olmak isteyenler, ‘Türkiye’ye biz de destek vermek istiyoruz’ diyenler de var" dedi.

BİRİLERİNİN RAHATSIZ OLMASINI BEKLİYORDUK

Kampanyanın Türkiye ile ilgili negatif algı operasyonu düzenleyenleri rahatsız etmesini beklediklerini söyleyen Zeybekci, şu eleştirde bulundu: "Türkiye’nin adım atmasını istemeyenlerin, ilerlemesiyle ilgili kaygıları olan terör örgütlerinin de buna karşı harekete geçmesini biz bekliyorduk. Bazı dostlarımızın burada tereddüt geçirdiğini görüyoruz. O da şu an iki tane bize destek veren dostumuzun, bir süreliğine belirli bazı yerlerde, beklemeye geçmesini görüyoruz. Vazgeçmek demeyelim ona. Bir şirketimiz bir ülkede beklemeye geçmekle ilgili bir kararını bize iletti, o da o ülkede seçim olduğu için Fransa’da. Şu an iki firmanın beklemeye alması gibi bir durum var. Onlar zaten devam edeceklerini söylüyorlar.”

#Ekonomi Bakanlığı
#Nihat Zeybekci
7 yıl önce