|

O ülkelerin bize güveni tam

Türkiye Cumhuriyeti Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan, Körfez yatırımcısının 15 Temmuz sonrası Türkiye'ye güveni olduğunu söyleyerek, "15 gün içinde büyük bir grup Türkiye'ye yatırım yapacağını açıkladı. Bu da Körfez'in Türkiye'ye güveninin göstergesi” dedi.

Yeni Şafak
07:27 - 7/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 04:30 - 7/09/2016 Çarşamba
Diğer

Gayrimenkul geliştiricileri, Türk firmalarının 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası yabancı yatırımcıyla ilk defa bir araya gelme fırsatı bulduğu uluslararası emlak fuarı Cityscape 2016'ya sıcak satış yapmak için değil, Türkiye'nin yurtdışındaki algısını pozitif yönde geliştirmek, Türkiye'yi anlatmak için katıldıklarını vurguluyor.



Türkiye Cumhuriyeti Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan, Körfez yatırımcısının Türkiye'ye olan bakış açısını değerlendirerek “Yatırımcı açısından bakıldığında 16 Temmuz sabahı tabii ki Türkiye'ye kaygılı bir bakış vardı. Ancak, zaman geçip alınan önlemler, atılan adımlar görülünce o kaygı yerini güvene bıraktı. Darbe girişiminin hemen sonrasında 15 gün içinde Abraaj Grubu Türkiye'ye 500 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Bu Körfez'in Türkiye'ye güveninin göstergesi” dedi. Habertürk'ün haberine göre, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi Türkiye'ye yatırım açısından orta ve uzun vadeli bakmak gerektiğinin altını çizerek yabancı yatırımcının Türkiye'ye güvenmesini istediklerini belirtti.



#Körfez ülkeleri
#Emlak
#Yatırım
#Cityscape 2016
#Erdem Ozan
#Mehmet Büyükekşi
8 yıl önce