|

OPEC’te petrol kotası konuşulmadı

Petrol üretimiyle ilgili alınacak karar nedeniyle dün dünyanın gözü kulağı İstanbul'daydı. 23. Dünya Enerji Kongresi kapsamında OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkeler 6 aylık üretimi durdurma anlaşmasını görüştü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:08 - 12/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Basına kapalı gerçekleşen görüşmelerin ardından OPEC'e üye ülkeler ve Rusya Federasyonu yetkilileri, ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Rusya Enerji Bakanı Alexandr Novak, olumlu geçen görüşmelerde piyasanın durumuna ve ileride atılabilecek olası adımlara değinildiğini belirtti. Petrol üretim miktarına ilişkin bir seviyenin konuşulmadığını ifade eden Novak, OPEC'in sonraki toplantıya Rusya dışında diğer OPEC dışı ülkeleri de çağırmasını beklediklerini anlattı.



PETROL DEVLERİ DE DAVETLİ


Katar Enerji ve Sanayi Bakanı Muhammed bin Salih Al-Sade de, OPEC üyesi olmayan petrol üreticileriyle teknik bir toplantı yapmak konusunda anlaşmaya vardıklarını belirtti. Sade, "29 Ekim'de Viyana'da yapacağımız toplantıya bazı önemli OPEC üyesi olmayan petrol üreticisi ülkeleri de davet edeceğiz" ifadelerini kullandı. Toplantının, görüş alışverişinde bulunmak ve bazı noktaları açıklığa kavuşturmak için gayri resmi bir istişare anlamı taşıdığını aktaran Sade, "Amaç, OPEC ve bazı OPEC üyesi olmayan ülkelerin berrak bir muhtemel yol haritası çalışmaları doğrultusunda petrol piyasasında dengeyi sağlamak" şeklinde konuştu.


#Petrol üretimi
#OPEC
#Rusya Federasyonu
8 yıl önce