|

ÖTV ve KDV indirimleri 3 ay, İmar Barışı 6 ay uzatıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gelen talepleri dikkate alarak İmar Barışı’nı 6 ay daha uzatma kararı aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da ÖTV ve KDV indirimlerinin yeni yılda 3 ay daha devam ettirileceğini müjdeledi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/01/2019 Salı
Güncelleme: 22:44 - 31/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulan "imar barışı" düzenlemesine başvuru süresi Cumhurbaşkanı kararı ile 31 Ekim'de 31 Aralık'a kadar uzatılmıştı.

Başvurular normal şartlarda dün sonra erecekti ancak alınan yeni bir kararla başvuru süresi 6 ay daha uzatıldı. Toplamda beklenti 14-15 milyon vatandaşın İmar Barışı’ndan yararlanması yönündeydi.
Ancak başvuru sayısı 10 milyon kişiye yaklaştı. 15 milyar lira gelir elde edildi.

Nasıl başvuru yapılacak

İmar barışı başvuruları e-devlet üzerinden yapılıyor. Ayrıca, bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlara da başvurulabiliyor. Yapı kayıt belgesi için e-devlet yoluyla başvuracak vatandaşlardan şu belgeler isteniyor:

  • “Geçerli bir cep telefonu numarası, geçerli bir e-posta adresi, beyan edilecek yapının adresi, tapusu varsa ada ve parsel bilgileri, toplam inşaat alanı; konutların ve işyerlerinin ayrı ayrı toplam metrekareleri, yapıdaki konut ve işyeri sayısı, arsa/arazinin emlak vergi birim değeri, yapının bulunduğu arsanın alanı, yapı sınıfı, imar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi ve yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf.

ALBAYRAK TWİTTER’DAN PAYLAŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Twitter’dan paylaştığı mesajında ÖTV ve KDV indirimlerinin yeni yılda yeni yılda 3 ay süreyle devam ettirileceğini müjdeledi. Albayrak mesajında, “
Enflasyonla Topyekun Mücadeleye, ekonomide dengelenmeye ve istihdama destek amacıyla başlattığımız ve bu gece sona erecek olan ÖTV ve KDV indirimlerini yeni yılda 3 ay süreyle devam ettiriyoruz. İndirimlerimiz milletimize ve sektörlerimize hayırlı uğurlu olsun.
” dedi.
#ÖTV
#KDV
#Berat Albayrak
5 yıl önce