|

Peru, Çin ve Asya ülkelerine ticari blok önerdi

Peru Cumhurbaşkanı, ABD’nin TPP’den çıkmasının ardından Çin ve Asya ülkeleriyle ticari blok önerdi.

Yeni Şafak
09:53 - 26/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:37 - 26/01/2017 Perşembe
Diğer
Peru Cumhurbaşkanı Pedro Pablo Kuczynsk
Peru Cumhurbaşkanı Pedro Pablo Kuczynsk

Peru Cumhurbaşkanı Pedro Pablo Kuczynski Salı günü Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) üyesi ekonomi forumları ve diğer milletler arasında bir ticaret bloğu oluşturulmasını önerdi. Xinhua Haber Ajansı'nın haberine göre, Kuczynski, Peru'yu da içeren 12 Asya Pasifik ülkesi arasında müzakere edilen ticaret anlaşmasını iptal eden ABD Başkanı Donald Trump'ın Trans-Pasifik Ortaklığı'ndan (TPP) çekilmesinden bir gün sonra teklifte bulundu.



  • Yerel radyo istasyonu Radio Programas del Peru (RPP) ile yaptığı röportajda konuşan Kuczynski, "Çin, Asya ülkeleri, Hindistan, Avustralya ve Yeni Zelanda ile çalışmalı ve APEC-Pasifik grubunu Hindistan'a kadar ulaştırmalıyız" dedi.

Kuczynski, yeni ticaret bloğunu oluşturmak için tarafların TPP'nin daha iyi noktalarını bulması ve anlaşmanın tartışmalı bazı maddelerinden vazgeçmesi gerektiğini belirterek, "TPP anlaşmasından daha iyisini yapacağız" dedi.



Trump'un Beyaz Saray'a getirdiği korumacı ideolojinin aksine, Peru'nun daha büyük bir ekonomik açılım sergileyeceğini söyledi ve serbest ticaretin Peru'nun lehine olduğunu ifade etti.



  1. APEC, Çin, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, Meksika ve Peru dahil olmak üzere 21 Pasifik ülke ekonomisi arasında serbest ticareti teşvik ediyor.


Çin Asya'da ekonomik bütünleşmeye bağlı kalacak


Trump NAFTA'yı tekrar müzakereye açacak


#Peru
#Pedro Pablo Kuczynski
#Çin
#ABD
#TPP
#RPP
#APEC
7 yıl önce