|

Poliste Mobil MOBESE dönemi

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi tarafından geliştirilen yeni proje kapsamında içinden dışına dört bir tarafı kamerayla donatılmış devriye araçları tasarlandı. Polis bu araçlarla sokak sokak suçlu kovalayacak

Yeni Şafak
17:10 - 9/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:13 - 9/02/2015 Pazartesi
Diğer

Ana arterler ve işlek caddelerde faaliyet gösteren MOBESE sisteminin yürüyen versiyonu olarak adlandırılan araçlarla, polis sokak sokak suçlu kovalayacak.


İçi, üstü, arkası ve yanlarına monte edilecek 360 derece dönebilen (dome) kameralarda yüz tarama, plaka tarama(PTS) sistemi bulunacak. Polis hareket etmeye başladığı andan itibaren çekime başlayacak kameralar park halinde ya da trafikte seyir durumundaki araçları tarayacak.


Alarm veriyor

Çalıntı, başka olaya karışmış ya da son dönemlerde bombalı saldırılarda kullanılma ihtimali bulunan şüpheli plakalar için kırmızı alarm verecek. Yine aynı şekilde yüz tanıma sistemiyle hakkında arama ve yakalama kararı bulunan kişileri de anında tespit edecek. Sabah'ın haberine göre, polis olay yerine gittiğinde kayıtta olan kameralardan vatandaşa kötü muamele yapılıp yapılmadığı ya da polise mukavemet varsa kayıt altına alınarak, mahkemeye delil olarak sunulabilecek.


3 ilde pilot uygulama

Mobil araçlar her ildeki MOBESE merkezine entegre olacak ve buradan da kontrol edilebilecek. Mobil MOBESE'lerin ilk olarak pilot il seçilen Ankara, İstanbul ve İzmir'de yakın zamanda hizmete gireceği kaydedildi.

#polis
#mobese
#mobil araç
#emniyet genel müdürlüğü
9 yıl önce