|

Porsiyonları küçültün

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, lüks otellerde porsiyonların küçülmesini istedi. Fakıbaba, “Porsiyonların lüks otellerde küçülmesi taraftarıyım. Önümüze yemekler geliyor ve ancak yarısını yiyebiliyoruz, diğer yarısı çöpe gidiyor” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:22 - 26/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, dünya çapında her yıl üretilen 4 milyon ton gıdanın 1,3 milyon tonunun israf edildiğini söyledi. İsrafın önüne geçmek için Fakbaba, Türkiye’deki özellikle lüks otellerdeki porsiyonların küçülmesini istedi. Fakıbaba, “Lokantalarda porsiyonlar çok büyük. Önümüze yemekler geliyor ve ancak yarısını yiyebiliyoruz, diğer yarısı çöpe gidiyor. Onun için porsiyonların özellikle lüks otellerde küçülmesi taraftarıyım. Her yerde artan yemekleri kendim alıp götürüyorum, orada bırakmıyorum, biliyorum ki orada zaten dökülecek. Bunu sizlere de tavsiye ediyorum” dedi.

FAO’YA 20 MİLYON DOLAR

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Türkiye arasındaki ortaklığın ikinci aşama lansmanı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Bakan Fakıbaba, 800 milyon insanın açlık sorunuyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Fakıbaba, küresel ölçekte gıda güvenliği tesis edilmeden, toplumlarda barış ve birlikteliğin sağlanamayacağını kaydetti. FAO-Türkiye Ortaklık Programı kapsamında Orta Asya ülkelerinde uygulanacak projelerde kullanılmak üzere ilk dönemde toplam 10 milyon dolar katkı sağlandığını belirten Fakıbaba, ikinci dönemde FAO'ya toplamda 20 milyon dolar katkı sunulacağını bildirdi. FAO Avrupa ve Orta Asya’dan sorumlu Genel Direktör Yardımcısı Vladimir Rakhmanin, Türkiye'nin tarım sektöründe en büyük üreticilerden biri olduğunu belirterek, "Türkiye'nin tarım sektörü son yıllarda ortalama yüzde 5 büyüdü. Ülkenin tarımsal nüfusu azalmasına rağmen üretimde daimi bir artış gösterdi" dedi.

#Türkiye
#Ekonomi
#Turizm
7 yıl önce