|

Promosyonda son viraj

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, milyonları ilgilendiren konular hakkında açıklamalar yaptı. Emeklilerin promosyonunda son haftaya girildiğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, asgari ücretin artırılacağını, taşeron sorununun çözüleceğini ifade etti..

Yeni Şafak
08:28 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 08:43 - 9/12/2016 Cuma
Diğer
Emeklilere promosyonda önümüzdeki hafta Başbakan bankalarla görüşme yaparak, son şekli verecek.
Emeklilere promosyonda önümüzdeki hafta Başbakan bankalarla görüşme yaparak, son şekli verecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücretten taşeron işçilerin durumuna, promosyondan kıdem tazminatına milyonlarca kişinin merakla beklediği konular hakkında bilgiler verdi. Takvim'in haberine göre, Müezzinoğlu şu noktaların altını çizdi;



ASGARİ ÜCRET ARTACAK:

Salı günü başladık görüşmelere. Pazar, pazartesi itibariyle devam edecek görüşmeler. 2-3 hafta içinde her iki tarafın da rıza göstereceği sonuca götürmeye çalışacağız. Sıfır zam değil. Çalışanın motivasyonu adına fedakarlık yapılacaktır. İşverene destek de değerlendirilecek.



PROMOSYONDA GERİ SAYIM:

Emeklilere promosyonda önümüzdeki hafta Başbakanımız bankalarla görüşme yaparak, son şekli verecek. 2017 başı itibariyle bir takvim çerçevesinde bir çalışma olacaktır. Başbakanımız son rotüşleri yaparak sonuçlandıracak.



KIDEM TAZMİNATI:

Huzurlu çalışma açısından önemli olduğuna inanıyorum. İşçiyi koruyan, işvereni de taahhütten kurtaran bir yapının oluşmasını işveren de istiyor. Ancak burada sendikalarımızın rızası olmayan konuları değerlendiriyoruz ancak sendikalı olan işçimiz yüzde 10-11, ama kıdem tazminatı sorunu yaşayan yüzde 80. 2017'de çözebilmeyi diliyorum.



#Mehmet Müezzinoğlu
#Promosyon
#Emekli
7 yıl önce