|

Riva’ya 3,8 milyarlık imza

Galatasaray’ın İstanbul Riva’daki arsası için Emlak Konut’un açtığı ihaleyi kazanan Yılmaz İnşaat ile Emlak Konut ve Galatasaray Spor Kulübü arasında imzalar atıldı. Arsa satışı karşılığında toplam satış geliri olarak 3 milyar 808 milyon lira oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:02 - 14/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Riva’ya 3,8 milyarlık imza
​Riva’ya 3,8 milyarlık imza

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO ile Galatasaray Spor Kulübü arasındaki protokol kapsamında kulübün Riva’daki 1 milyon 76 bin metrekarelik arsası için gerçekleştirilen ihaleyi Yılmaz İnşaat kazandı. İhalenin kazananı şirket, arsa satışı karşılığında satış toplam geliri olarak 3 milyar 808 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı olarak %25 ve arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 952 milyon TL taahhüt etti. Toplamda 869.522 metrekare konut alanına sahip olan arazide ayrıca 206.497 metrekarelik bir de özel orman alanı bulunuyor. Özel Orman, sebze ve meyve bahçeleri, ticari ve hobi amaçlı tarım alanları, hayvancılık tesisleri gibi köy ve doğa yaşantısının modern yaşantı ile harmanlandığı birçok farklı konsept bu projede hayat bulacak.

İKİNCİ FİRMAYA HAYIRLI OLSUN

İmza töreninde konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “15 Haziran 2017’de ihalesini gerçekleştirdiğimiz Riva Arsası için bugün imzaları atıyoruz. Ekolojik yaklaşımlarla tasarlanan projenin ihalesine 9 firmamız katılmıştı. İhaleyi ilk kazanan firmanın geçen süre zarfında ihale şartlarını yerine zamanında getirememesinden ötürü ihaleye en iyi ikinci teklifi 3 milyar 808 milyon TL ile veren Yılmaz İnşaat’ın teklifi geçerlilik kazandı. Bugün ülkemizin önde gelen spor kulüplerinden Galatasaray’ın Riva’daki değerli arsası için imzaları atmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi. 

  • İstanbul’a değer katacak
  • Proje ve imzalanan sözleşmeyle ilgili düşüncelerini belirten Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz ise “İstanbul’un en değerli arazilerinden birine prestijli bir proje inşa etmek için bugün imzamızı attık. Yılmaz İnşaat olarak bizim ülkemize, ekonomimize ve sektörümüze güvenimiz tam. Bu güven sarmalı içerisinde, gayrimenkul sektöründe atılacak tüm adımları ülkemizin geleceğine yatırım olarak görüyoruz. Yapılan tüm bu yatırımlar, ülkemizin her alanda bağımsız olmasına destek verecektir’’ dedi.

#Murat Kurum
#Galatasaray
#Riva
7 yıl önce