|

Rusya’ya ASELSAN çıkarması

Rusya’da düzenlenen uluslararası havacılık ve uzay fuarında ASELSAN yoğun ilgi gördü. 50 ülkeye ihracat yapan ASELSAN fuarda Rus Rosoboronexport firması ile üçünü ülkelere satış konusunda anlaşma sağladı. ASELSAN'ın hedefi dünyada ilk 50'ye girmek.

Yeni Şafak
04:00 - 1/09/2015 Salı
Güncelleme: 20:50 - 31/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sedat Nazlıbilek Rusya'da düzenlenen uluslararası havacılık ve uzay fuarı MAKS-2015'e katılan tek Türk şirketi hakkında yaptığı açıklamada, fuara katılma kararının işbirliğini artırma ve küresel rekabet gücünü güçlendirmek için yeni yollar araştırma ihtiyacından doğduğunu belirtti. Nazlıbilek, son 10 yılda dünyanın en büyük savunma şirketlerinden biri haline gelen ASELSAN'ın gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini söyledi.



EN BÜYÜK 50'DE OLACAĞIZ


ASELSAN'ın bu yıl dünyadaki en büyük 100 savunma şirketi listesinde 62'inci sırada yer aldığını hatırlatan Nazlıbilek, gelecek birkaç yıl içinde dünyadaki en büyük 50 savunma şirketi arasında olmak istediklerini söyledi. Nazlıbilek, geçen yıl listede beş basamak birden yükseldiklerine dikkat çekerek, şirketin iyi dinamikleri nedeniyle iyimser olduklarını, başarının ASELSAN'ı yeni pazarlara açılmaya ittiğini, ürünlerini beş kıtada yaklaşık 50 ülkeye ihraç ettiklerini kaydetti.



HEDEF YENİ PAZARLAR


Türkiye'deki üretim tesislerinin yanında Kazakistan, Ürdün ve Güney Afrika'da ortaklıkları bulunan ASELSAN'ın ürünlerinin yüzde 20'sini ihraç ettiğini belirten Nazlıbilek, bu oranı gelecek yıllarda yüzde 50'ye çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. Şirketin MAKS-2015'e katılmasının bu anlamda yararlı olduğunu söyleyen Nazlıbilek, “Rus ve Avrupalı şirketlerin temsilcileriyle başarılı görüşmeler gerçekleştirdik. İki taraf için de yararlı oldu. İletişimi ve işbirliğini devam ettirme kararı aldık. Rosoboronexport, Airbus, Sukoi, Izhevskiy Radiozavod, Kazakistan 405 Hava Aracı Bakım Merkezi şirketlerinden temsilcilerle görüştük” açıklamasında bulundu.



Rosoboronexport ile anlaşma yapıldı


Pazarlama Bölge Müdürü Sencer Şahin de ASELSAN tarafından tasarlanan ve üretilen elektrooptik sistemlerin Rosoboronexport ve ona bağlı kuruluşlarla üçüncü ülkelere satışı konusunda işbirliği gerçekleştirildiğini belirtti. Şahin, “AR-GE'ye yıllık harcadığımız miktar yaklaşık olarak ASELSAN'ın yıllık cirosunun yüzde 30-35'ine ulaşıyor. Bu yıl 1,1 milyar dolar gelirimiz vardı, yani yaklaşık 400 milyon dolarını araştırma ve geliştirmeye harcadık” ifadesini kullandı. Şahin, yaklaşık 5 bin personeli bulunan ASELSAN'ın personelinin yüzde 65'inin mühendis olduğunu belirtti.



Havacılıkta markayız


Aviyonik Sistemler Grup Başkanı Yüksel Serdar da ASELSAN'ın 1988'den beri havacılık sektöründe olduğunu, özgün olarak uçuş yönetim sistemleri, görev bilgisayarları, çok fonksiyonlu göstergeler, kokpit kontrol üniteleri, seyrüsefer sistemleri, haberleşme sistemleri, mühimmat yönetim sistemleri, kendini koruma sistemleri ve elektrooptik sistemler geliştirdiği ve ürettiğini söyledi. Bu sistemleri her türlü hava araçlarına entegre ettiklerini dile getiren Serdar, şimdiye kadar 500'ün üzerinde hava aracına aviyonik modernizasyon ve entegrasyon çözümleri sağladıklarını belirtti. Serdar, “ASELSAN, havacılık sistemleri ve teknolojileri alanında uluslararası yeterlilikte bir şirket haline gelmiştir” dedi.


#Sedat Nazlıbilek
#Kazakistan
#Ürdün
#Izhevskiy Radiozavod
#aselsan
9 yıl önce