|

Sağlıkta zam talebi

Sağlık çalışanları 1 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri için taleplerini açıkladı. Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının zam ve tazminatları artırılmalıdır. İstanbul’da görev yapanlara 30 puanlık artışla 239 lira talebimiz olacak” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 23/07/2017 Pazar
Güncelleme: 08:04 - 23/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Sağlıkta zam talebi
​Sağlıkta zam talebi

Sağlık-Sen; Ağustos başında başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde, sağlık çalışanlarının taleplerini içeren metni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gönderdi. Hükümet ve memur sendikaları arasında başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinden önemli beklentileri olduğunu belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle, yoğun çalışma temposunda halkımızın sağlık hizmeti alması için çalıştıklarını söyledi.

15 PUAN ARTIŞ

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının toplu sözleşme masasında dile getireceklerini sıralayan Memiş, şunları kaydetti: “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının zam ve tazminatları artırılmalıdır. Özel hizmet tazminatları 15 puan artırılmalıdır. 15 puanlık artış, maaşlara 146 lira artış sağlayacaktır. 5, 6 ve 7’nci bölgeler için ek puanlar, 10 puan artırılmalıdır. 10 puanlık artış yaklaşık 100 liralık artış sağlayacaktır. İstanbul’da görev yapanlara 30 puanlık artışın karşılığı da 239 liradır. Ek ödemeler emekliliğe de yansıtılmalı."

#Sağlık
#​Sağlık-Sen
7 yıl önce