|

Sanayi 4.0 platformu geliyor

Sanayi 4.0’ın 200 milyar liralık ek gelir ve 50 milyar liralık verimlilik sağlayacağı analizi sonrası Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başkanlığında ‘Sanayi 4.0 platformu’ kurulmasına karar verildi. TÜSİAD Başkanı Symes, bu platformun çok yakında açıklanacağını belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:33 - 2/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) geçtiğimiz mart ayında açıkladığı “Türkiye 'Sanayi 4.0'ı devrimini yakalarsa 200 milyar TL'lik ek gelir ve 50 milyar TL'lik verimliliğe ulaşacak” analizi üzerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başkanlığında ve ilgili paydaşların katılımı ile 'Sanayi 4.0 platformu' oluşturmasına karar verildi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, bu platformun çok yakında kamuoyuna açıklanacağı bilgisini paylaştı. “İş Hayatında Büyük Veri” konferansında konuşan Symes, 2020 yılına kadar 50 milyar akıllı cihazın ve milyarlarca akıllı sensörün bağlanmasıyla küresel veri arzının, her 2 yılda bir 2 katın üzerinde artış göstereceğini kaydederek, verinin, doğru analiz edilip değer yaratmak için kullanılması halinde günümüz ekonomileri ve kurumları için can suyu niteliğinde olduğunu vurguladı.







BİLGİ İLETİŞİMDE POZİSYON AÇIĞI


Öte yandan 2020 yılında bilgi iletişim teknolojileri alanında çok ciddi pozisyon açığı olabileceğinin öngörüldüğüne vurgu yapan Symes, bunun rakamlarla desteklendiğine de dikkat çekti. Gelişen ekonomilerde özellikle yeni ve küçük firmalar ve küresel servis sağlayıcı platformlar için erişim ve büyüme olanağı sağlandığını ifade eden Symes, şöyle devam etti: “KOBİ'lerin büyümesini, sadece finansmana erişim odaklı tartışmak eksik olur. Bilgi iletişim teknolojilerini değer yaratacak şekilde kullanmak KOBİ'lerimizin yaşamını asıl iyileştirecek olan unsurlardır."



  1. Rekabette öne geçmek için gelişmeli
  2. “İş Hayatında Büyük Veri” konferansta konuşan Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner ise, reel ekonomideki zorlukların şirketleri yaratıcı olmaya ittiğini söyledi. Boyner, “Bütün hızıyla büyük veriyi anlamlandırmak, verilerin birbiriyle ilişkilerini kurabilmek ve bir sonraki hamleyi müşteri için kolaylaştırmak için çalışmaya devam ediyoruz” ifadeleri kullandı.
#Sanayi 4.0
#Bilim
#Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
#TÜSİAD
8 yıl önce