|

Sanayiyi zayıflattı

Koalisyon çıkmayan 7 Haziran seçimlerinin ardından 1 Kasım erken seçim tarihinin belli olması sanayiciyi umutlandırdı. Sanayicinin istikrar istediğini belirten İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Sanayicimiz arzu ettiği büyümeyi gerçekleştirmekte zorlanıyor" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:42 - 26/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi ağustos ayı olağan toplantısı dün, “Küresel Düzensizlikler ve Orta Doğu'daki Gelişmelerin Bölgemiz ve Türkiye İçin Önemi ve Etkileri” ana gündemi ile gerçekleştirdi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın açılış konuşmasında artan siyasi belirsizliğin ekonomiyi olumsuz etkilediğine ve sanayicinin arzu ettiği büyümeyi gerçekleştirmekte zorlandığına dikkat çekti.



LİRADAKİ DEĞER KAYBI VURDU


Bu yılın ilk yarısında ciddi ivme kazanan sanayi üretim endeksinin büyüme açısından olumlu sinyal verdiğini belirten Bahçıvan, ancak TL'deki sert değer kaybı, istikrarı sarsan jeopolitik gelişmeler ve tarihinin en zayıf değerlerinde seyreden tüketici güveni nedeniyle sanayinin performansını sürdürmesinin kuşkulu olduğunu vurguladı.Bahçıvan, 1 Kasım'da yapılacak seçimlere ilişkin olarak “Milletin her zaman olduğu gibi demokratik tecrübe ile doğru kararı vereceğine inanıyoruz” diye konuştu. Bahçıvan, küresel ve bölgesel ölçekte yaşanan siyasi ve ekonomik sorunlarına da değindi.


#İstanbul Sanayi Odası
#Küresel ekonomi
#Erdal Bahçıvan
9 yıl önce