|

SARP-DUAL göreve hazır

Savunma Bakanlığı ASELSAN'ın geliştirdiği uzaktan kumandalı silah sistemi SARP-DUAL, 9 Mayıs'ta İDEF savunma fuarında görücüye çıkacak. SARP Sisteminin, taktik kara araçlarında hava ve kara tehditlerine karşı kullanılabileceği gibi sabit tesislerde asimetrik tehditlere karşı da kullanılabileceği açıklandı.

Yeni Şafak
14:00 - 30/04/2017 Pazar
Güncelleme: 16:25 - 30/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
SARP, Uzaktan Komutalı Stabilitize Silah Sistemi​
SARP, Uzaktan Komutalı Stabilitize Silah Sistemi​

Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından ASELSAN'ın geliştirdiği uzaktan kumandalı silah sistemi SARP-DUAL'ın, 9 Mayıs'ta İDEF savunma fuarında görücüye çıkacağını açıkladı. yenişafak.com olarak SARP Uzaktan Komutalı Stabilitize Silah Sistemini sizin için derledik.


SARP:
Uzaktan Komutalı Stabilitize Silah Sistemi

ASELSAN SARP Uzaktan Komutalı Stabilitize Silah Sistemi, muharebe alanı ihtiyaçlarına cevap vermek ve kritik tesisleri korumak üzere hassas keşif yeteneğini etkin atış gücü ile birleştirmekte.

SARP Sistemi, taktik kara araçlarında hava ve kara tehditlerine karşı kullanılabileceği gibi sabit tesislerde asimetrik tehditlere karşı da kullanılabiliyor. 12.7 mm makinalı tüfek, 40 mm bomba atar veya 7.62 mm makinalı tüfek silah sistemine sahip.

Gelişmiş uzaktan komuta ve gözetleme imkanı sağlayan SARP Sistemi, atış yapan personelin ortam farkındalığını artırmakta ve güvenliğini en üst seviyeye taşımaktadır. SARP gelişmiş arayüzleri sayesinde komuta kontrol sistemine tam entegre olarak çalışabiliyor.


  1. ASELSAN ve BMC anlaştı
  2. ASELSAN, 5 Nisan’da yaptığı açıklamayla, BMC ile İç Güvenlik Kuvvetleri’nin ihtiyacı kapsamında, SARP-DUAL Uzaktan Komutalı Silah Sistemi tedarikine yönelik olarak, toplam bedeli 37 milyon avro olan bir sözleşme imzalandığını duyurmuştu.
  3. Sözleşme kapsamında teslimatlar 2017 yılı içinde tamamlanacağı açıklandı.


#​Savunma Bakanlığı
#ASELSAN
#SARP-DUAL
7 yıl önce