|

Satın alma endeksi 3,7 puan arttı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, sanayi ve hizmet sektörlerini içeren Satınalma Müdürleri Bileşik Endeksinin (SAMEKS) ocakta bir önceki aya göre 3,7 puan artarak 54,5 puana yükseldiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:45 - 29/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

MÜSİAD tarafından hazırlanan SAMEKS'in ocak ayı sonuçları Nail Olpak tarafından MÜSİAD Genel Merkezinde açıklandı.


SAMEKS Bileşik Endeksinin ocakta bir önceki aya kıyasla 3,7 puan artarak 54,5 puana çıktığı bilgisini veren Olpak, SAMEKS Sanayi Endeksinin ocakta 43,8 puan olduğunu, 50'nin referans rakam olduğu baz alınırsa bu rakamın altına ciddi denebilecek bir oranda düşmesinin kendileri için önemli bir nokta olduğunu ifade etti.



Hedef Güney Amerika


Olpak, konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni pazarlara ilişkin bir soru üzerine arkadaşlarının Endonezya'daki iş fırsatları ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdiği bilgisini veren Olpak, söz konusu ülkenin 5 yıl içinde 500 milyar dolarlık bir yatırım hedefi olduğunu anımsattı. Olpak, benzer bir toplantıyı İran için de yaptıklarını aktararak, söz konusu ülkeye heyetler getirip götürmek istediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün Güney Amerika ziyareti için yola çıkacaklarına dikkati çeken Olpak, oradaki fırsatları araştıracaklarını kaydetti.


#Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği
#İşadamları Derneği
#müsiad
#Güney Amerika
8 yıl önce