|

Seçimsiz dönem önemli fırsat

Referandumla birlikte önünü iyice görmeye başlayan iş dünyası, 2019'a kadar seçimsiz iki yıldan umutlu. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Başbakan Yardımcısı Canikli'nin de katıldığı meclis toplantısında yapısal reformlar için hükümetin eline çabuk tutması gerektiği çağrısında bulundu

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/04/2017 الخميس
Güncelleme: 00:04 - 27/04/2017 الخميس
Yeni Şafak
Seçimsiz dönem önemli fırsat
Seçimsiz dönem önemli fırsat

Halkoylamasıyla önünü iyice görün iş dünyası, yurt dışında da Türkiye algısının güçlendirilmesi gerektiğini söylüyor. İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, “Küresel piyasalarda Türkiye algısını güçlendirmenin, yatırımlar için daha da cazip bir ülke olmanın tam zamanı” dedi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin de katıldığı İSO Meclis toplantısında konuşan Bahçıvan, “Ekonomi ve iş dünyası huzur, istikrar ve öngörüden beslenir. 2019’a kadar seçim olmaması, yapısal reformları hayata geçirmek için önemli bir fırsat. Önümüzdeki reform döneminde koordinasyonun sağlanabilmesinin anahtarı, tüm paydaşlar arasında sinerji ve iş birliğidir. Reel sektörle daha yakın bir iş birliği ve diyaloğun sağlanması gereklidir” dedi.

EN BÜYÜK FAYDASI
EKONOMİYE OLUR

Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise bölgesel risklerin Türkiye açısından azalmaya ve olumsuz etkisini kaybetmeye başladığına dikkat çekti. 16 Nisan’da kabul edilen yeni yönetim modelinin en önemli ve olumlu etkisinin ekonomik alanda ortaya çıkacağını, etkin bir yönetimin de önünün açılacağını söyleyen Canikli, “6-8 ay öncesine göre içinde bulunduğumuz bölgede ortaya çıkan risklerin boyutu bugüne göre daha fazlaydı, gittikçe azalıyor ve azalmaya devam edecek. Bölgesel riskler anlamında dip noktayı geride bıraktık” dedi.

İYİ İLİŞKİLERİN YANSIMASI VAR

Rusya ile ilişkilerin geliştirilmesi, Suriye ve Irak ile problemlerin azalması ile iyileşmelerin rakamlara, ekonomiye de yansıdığını belirten Canikli, bu iyileşmenin her geçen gün de devam edeceğini, en kötünün, bölgesel riskler anlamında dip noktanın geride bırakıldığını dile getirdi.

#Nurettin Canikli
#İstanbul Sanayi Odası
#Referandum
٪d سنوات قبل