|

Şehrin yeni patronu geldi Peugeot 107

Minik boyutları, manevra kabiliyeti ve modern donanımları ile şehir otomobili olarak tasarlanan Peugeot 107, İstanbul gibi büyük kentlerde sürücüleri trafik keşmekeşi, otopark sorunu ve yüklü akaryakıt faturalarından kurtarmak için ideal bir çözüm

00:00 - 28/08/2006 Pazartesi
Güncelleme: 21:36 - 27/08/2006 Pazar
Yeni Şafak
Şehrin yeni patronu geldi Peugeot 107
Şehrin yeni patronu geldi Peugeot 107

Fransız otomobil üreticisi Peugeot'un en küçük modeli olan 107, bu ay içinde Türkiye'de de satışa sunuldu. 'A' sınıfındaki araç, Toyota ortaklığıyla Çek Cumhuriyeti'nde üretilen 107, üç ve beş kapılı kasa tiplerine sahip. Küçük boyutları, şirin tasarımı, işlevsel ve modern iç mekanıyla dikkat çeken 107, manevra kabiliyeti ve boyutları sayesinde tam anlamıyla bir şehir otomobili kimliğinde.

GENÇLER İÇİN DÜŞÜNÜLDÜ

Peugeot 107, standart olarak sunulan ABS ve CSC (Viraj Denge Kontrol Sistemi), sayıları 6'yı bulan hava yastıklarının yanı sıra takviyeli gövde yapısı, katlanabilir direksiyon simidi gibi güvenlik özelliklerine sahip. Nitekim araç, EuroNCAP'in testinde dört yıldız almayı da başarmış. "Şehrin gülümseyen yüzü" sloganıyla tanıtılması beklenen Peugeot 107'nin, Avrupa'da 1.0 lt (68 HP) benzinli ve 1.4 lt (54 HP) dizel motor seçenekleri bulunuyor. Fiyatları 21 bin 750 ile 25 bin YTL arasında değişiyor.

Peugeot 107'yi Türkiye'ye özellikle yoğun genç nüfusu düşünerek getirdiklerini söyleyen Peugeot Türkiye Pazarlama Direktörü Dominique Hanotaux, aracı özellikle gençlerin yoğun olduğu yerlerde, üniversite kampüslerinde tanıtacaklarını dile getirdi.

İSTANBUL TRAFİĞİNE ÇÖZÜM

Hanotaux, yeni modelin Türkiye pazarına sunmak için ortaklarını ikna etmeleri gerektiğini belirterek, ''Türkiye'de böyle bir pazar olduğuna ortaklarımızı ikna ettik. İstanbul gibi büyük kentlerdeki yaşam koşulları, özellikle otopark, trafik koşulları, benzin tüketimi ve hava kirliliği açısından 107'nin iyi bir çözüm olacağını düşündük'' dedi.

18 yıl önce