|

Söke’ye dev tesis

Türk ve Danimarkalı ortaklığıyla Söke'de 20 milyon avroluk dev balık yemi üretim tesisi açıldı. Yıllık 50 bin ton balık yemi üretilecek tesis sayesinde üç yıl içinde 25 milyon avro ihracata ulaşılması hedefleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/08/2016 Cuma
Güncelleme: 23:05 - 25/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

BioMar-Sagun'un yüksek performanslı balık yemi üreten 20 milyon avroluk yeni fabrikası, dün Aydın'ın Söke ilçesindeki törenle açıldı. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın da katılımıyla hizmete alınan dev tesisin yatırım ortaklarından Danimarkalı Biomar ile Türkiye'nin önde gelen su ürünleri ihracatçısı Sagun Group, buradan yıllık 50 bin ton balık yemi çeşiti üretmeyi hedefliyor. Balık yeminde Türk-Danimarka ortaklığının ilk meyvesi olan fabrikadan; üç yıl içinde yıllık 25 milyon avro ihracat yapılması planlanıyor. 70 milyon avro ciro hedeflenen BioMar-Sagun Yem Fabrikası tam kapasitesiyle üretime geçtiğinde 150 kişiye de iş kapısı olacak. Açılışta “Taş üstüne taş koyanın daima arkasındayız” mesajıyla yatırımcılara seslenen Bakan Elvan, “Bu yatırım bizim için milli ve yerli” dedi. Dev yatırımın yabancı sermayenin Türkiye'ye güven göstergesi olduğunu söyleyen Elvan, “Yatırımcıların önlerinde herhangi bir engel varsa, hükümet olarak bu engelleri kaldıracağız” diye konuştu.



Sagun Grup'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğulcan Sagun ise fabrikanın güçlü, bağımsız ve demokratik bir Türkiye'ye duydukları inancın göstergesi olduğunu belirtti. Dokuz ülkede 12 balık yemi fabrikası olan BioMar Grubu CEO'su Carlos Diaz da, Türkiye'nin potansiyeline ve istikrarına inandıkları için bu yatırıma karar verdiklerini ifade etti.


#BioMar-Sagun
#Söke
#Oğulcan Sagun
8 yıl önce