|

Starbucks'a karşı Akçaabat köftesi

Karadenizli işadamları, ABD'de bir “Karadeniz Kasabası” kuracak. Müziğiyle, mutfağıyla Karadeniz kültürünü ABD'de tanıtması planlanan kasaba, Amerikan kahve zinciri Starbucks'ın Türkiye'de tanınması gibi Akçaabat köftesini ABD'ye götürecek.

Yeni Şafak
09:25 - 11/06/2016 ہفتہ
Güncelleme: 06:28 - 11/06/2016 ہفتہ
Diğer

Karadenizli İşadamları Derneği Başkanı Murat Camadan, amaçlarının Karadeniz'e kıyısı olan tüm ülkelerdeki işadamlarını birleştirmek olduğunu belirterek, tüm ülkelerin başkentlerinde temsilcilik açmak istediklerini kaydetti.



ABD'de Karadeniz'i tanıtmak için bir kasaba projesini hayata geçireceklerini anlatan Camadan, şunları söyledi:



“Amerika'da bir Karadeniz kasabası yapmayı planlıyoruz. ABD'nin Starbucks'ı bize getirdiği gibi biz de Akçaabat köftesini oraya götüreceğiz. New York yakınlarında bir yer düşünüyoruz. Mesela orada bir Akçaabat sokağı olabilir. Amerika'da Çin Mahallesi var mı? Var. Gümrük, Dışişleri ve Turizm bakanlıklarından da destek gördük. Asarız tabelamızı 'Karadeniz Kasabası' diye. Yer konusunda çalışılıyor. Bulgaristan'dan gelenler de bu kasabanın içinde yer alabilir. Amerika'da bir de şube açılışı yapacağız.”



Milliyet'teki habere göre, Karadenizli İşadamları Derneği Genel Sekreteri Elif Ufluoğlu da, “Karadeniz'de sınırı olan her yerden üye alıyoruz. Kendi işi olsun, yönetici sıfatı olsun yeter” dedi.


#Karadenizli İşadamları Derneği
#Murat Camadan
#Akçaabat köftesi
#ABD
#Karadeniz
8 سال واپس