|

Starbucks'ın müşteri sayısında düşüş

Dünyaca ünlü kahve mağazaları zinciri Starbucks'ın ekonomik krizle karşı karşıya olduğu belirtildi. Son dönemde dünya genelinde kahve zincirinin mobil üzerinden sipariş alması nedeniyle hizmetin yavaşlaması, müşterileri bezdirdiği ve bu nedenle de müşteri trafiğinin yüzde 2 oranında düştüğü kaydedildi. Cuma sabahı şirketin borsa hisselerinde yüzde 4'ten fazla düşüş olduğu gözlendi.

Yeni Şafak
11:38 - 28/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:49 - 28/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

Şirketin CEO'su Howard Schukts, sorunun kısa sürede çözüleceğini söyleyerek, "Endişelenmiyorum. Siparişler için daha fazla kişinin istihdam edileceği gibi bir takım çözümler var masamızda" dedi.



Uzmanlar, Starbucks'ın hızlı bir çözüm içine girmezse bunun kalıcı bir sorun haline gelebileceğini söylüyor ve ekliyor "Alışveriş alışkanlıkları değişti. Evde yemek yeme tercihi yükseldi, alışveriş merkezleri ve lokantaların müşterileri bu yüzden azalıyor. Starbucks da böyle".



Schukts, herhangi bir mağaza ya da tekstil sektörünün aksine Starbucks'ın olumsuz etkilenmeyeceğini ifade ederken, müşterilerin yeniden kahve zincirine rağbeti artırıp artırmayacağı merak konusu.




#Starbucks
#Howard Schukts
#Kahve
7 yıl önce