|

Tabletleriyle uçtular

ABD uçuşlarında uygulanan kabin içine cep telefonundan büyük elektronik cihaz almama yasağının dün sona ermesiyle birlikte THY’nin sabah yaptığı İstanbul- New York seferinin yolcuları yanlarına tablet ve laptoplarını alarak uçtu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:52 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Tabletleriyle uçtular
Tabletleriyle uçtular

ABD, Türkiye’den ABD’ye yapılan direkt uçuşlarda el bagajlarında laptop, Ipad ve kamera gibi elektronik eşyaların taşınmasına getirdiği yasak dün itibariyle sona erdi. Yasağın kalkmasının ardından ilk kez dün sabah 07.00’da Türk Hava Yolları’nın TK 03 sefer sayılı New York yolcuları uçağa elektronik eşyalarıyla bindi. Yasağın kalkması yolcular tarafından da olumlu karşılanırken, yasağın kalktığını öğrenen yolcular laptoplarını yanına aldı.

YASAĞIN KALKMASI SEVİNDİRDİ

ABD uçuşlarında uygulanan kabine elektronik eşya almama uygulamasının bittiğinden çok memnun olduğunu söyleyen ABD yolcusu Emre Tokmak, “Tabletini şu dönemde yanına almayan yoktur. Çok isabetli oldu, kaldırılması. Bugün uçak bileti alırken acaba birgün sonraya mı alsam bileti dedim. Ama yasağın bugün kaldırılacağı söylenince bugüne aldım” dedi. Yasağının kalktığını babasından öğrendiğini söyleyen başka bir yolcu Barış Can Köymen, “New York’a gidiyorum. Laptopum yanımda. Bugün kalktığını biliyordum” diye konuştu.

Elektronik eşya yasağının kalktığından emin olmadığı için laptopunu bagaja koyan Hasan Orbay ise, “Çantaya koydum. Emin olamadığım için. Öğrendim ama net değildi. Onun için emin olamadım. Yasağın kaldırılması iyi oldu. Sonuçta bir kısıtlama” dedi.

İZ DEDEKTÖRÜ TEK TEK İNCELEDİ

Yasağın kalkması ile uçak içine alınan elektronik cihazların ve yolcuların tamamı uçağa binmeden önce iz dedektöründen geçirildi. Elektronik eşyalardan ve yolculardan alınan numuneler tek tek incelendi.

#ABD
#THY
#Kabin yasağı
7 yıl önce