|

Tanzanya’dan üç talep

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika ziyaretinin ilk durağı Tanzanya’da heyetteki Türk iş adamları önemli iş görüşmeleri yaptı. İki ülkeden 800’ü aşkın iş adamının katıldığı Türkiye-Tanzanya İş Forumu’nda ticaret, yatırım ve müteahhitlik talebi öne çıktı. DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, “Tanzanya’da altyapı, inşaat, tarım ve turizm sektörlerinde rahatlıkla iş yapabileceğimiz birçok alan var’ dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/01/2017 Salı
Güncelleme: 02:05 - 24/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Tanzanya'nın imkanlarının, Türk iş dünyası için çok daha farklı fırsatlar sunduğunu, altyapı, inşaat, tarım ve turizm sektörlerinde rahatlıkla iş yapabilecekleri birçok alan bulunduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde gerçekleştirilen ve Tanzanya, Mozambik ile Madagaskar'ı kapsayan Afrika ziyareti kapsamında 150'ye yakın Türk iş adamı bölgedeki fırsatları keşfetmeye başladı. Afrika'daki yatırım ortamı ve potansiyeli de yerinde inceleme fırsatı bulan heyetteki Türk iş adamlarına ticaret, yatırım ve müteahhitlik hizmetleri için önemli talepler geldi.



800 İŞ ADAMI KATILDI


Ziyaret kapsamında DEİK'in ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nun kapanış oturumu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Dr. John Magufuli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tanzanya Sanayi, Ticaret ve Yatırım Bakanı Charles John Mwijage'nin de katılımıyla gerçekleştirildi. Tanzanya'nın Darüsselam kentinde yapılan Forum kapsamında gerçekleştirilen B2B görüşmelerine 800'ün üzerinde Türk ve Tanzanyalı iş insanının katıldı.



TİCARET, YATIRIM VE MÜTEAHHİT DALEBİ


Forumla ilgili açıklamalarda bulunan DEİK Başkanı Ömer Cihat Vardan, görüşmelerin yoğun ve çok verimli geçtiğini belirtti. Vardan, forumdaki konuşmasında ise Türkiye'de hangi sektörde, hangi alanda güvenilir firma aranıyorsa doğru adresin DEİK olduğunu belirtti. Vardan, “Biz, sizlerin ticaret, yatırım ve inşaat gibi hemen her alandaki talebinizi kurumlarımız arasında dağıtıp sizin için en uygun ve güvenilir firmaları buluruz” dedi. DEİK ile çalışmanın, sadece Türkiye ile çalışmak anlamına gelmediğini kaydeden Vardan, Tanzanya ile Türkiye arasındaki mevcut karşılıklı ticaretin potansiyeli yansıtmadığını, 2005'te iki ülke arasında 12 milyon dolar seviyesinde olan ticaret hacminin 10 yılda artarak önceki yıl 151 milyon dolar seviyesine ulaştığını bildirdi.



İlişkilerimizi derinleştirelim


Türkiye'nin Tanzanya ile ilişkilerimizi güçlendirmek ve derinleştirmek istediğini anlatan Vardan, şunları kaydetti: “Ancak potansiyele bakıldığında bunu yeterli görmüyoruz. Tanzanya'nın imkanlarının, biz Türk iş dünyası için çok daha farklı fırsatlar sunduğunu biliyoruz. Altyapı, inşaat, tarım ve turizm sektörlerinde rahatlıkla iş yapabileceğimiz birçok alan var. İşte bu noktadan hareketle bizler, Türk özel sektörü olarak Tanzanya ile ilişkilerimizi güçlendirmek ve derinleştirmek istiyoruz.”



#Ömer Cihad Vardan
#Türk iş adamları
7 yıl önce