|

Tarım sigortasında hızlı büyüme devam ediyor

Ülkemizde 10 yılı aşkın süredir faaliyette olan TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) 22 milyar liralık varlığa koruma sağlıyor. TARSİM’in poliçe adedi 1.4 milyona çıkarken, prim üretimini geçtiğimiz yılın ilk 6 ayına göre %19 arttı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:50 - 31/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Tarım sigortasında hızlı büyüme devam ediyor
Tarım sigortasında hızlı büyüme devam ediyor

Devlet Destekli Tarım Sigortası Sistemi çerçevesinde, yılın ilk 6 ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre prim üretiminde %19 oranında artış yaşandığı bildirildi. Poliçe adedinin 1.4 milyona, sigortalanan varlık bedelinin 22 milyar liraya, sigortalanan alanların 21 milyon dekara, sigortalı büyükbaş ve küçükbaş hayvan adedinin ise %29 artış ile 1.2 milyona ulaştığı belirtildi. 2017 yılında buğday ürünü için uygulamaya alınan İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası’nın ülke genelinde, üreticiler tarafından ilgiyle karşılandığı aktarılırken, bu branşta 70 bin adede yakın poliçe üretildiğinin altı çizildi.

HASARLAR DOLU VE FIRTINADAN

TARSİM tarafından, bu yıl alınan 225 bin adedin üzerindeki hasar ihbarını takiben, dosyaları tamamlanan tarım üreticilerine Genel Şartlar, Tarife ve Talimatlar çerçevesinde, 226 milyon lira ödeme yapıldığı söylendi. Ayrıca açıklamada ürünlerin poliçe bitiş tarihleri doğrultusunda önümüzdeki günlerde 476 milyon lira daha ödeme yapılacağı bildirildi. Hasar ihbarlarında ağırlıklı olarak dolu, don ve fırtına gibi sebeplerin, kayısı, buğday, fındık, üzüm gibi ürünlerin öne çıktığı belirtildi. Hasarların en çok gerçekleştiği iller ise Malatya, Manisa ve Giresun oldu.

#TARSİM
#Sigorta
#Türkiye
7 yıl önce