|

Tarımsal üretime jeotermal güç

Alaşehir’de üzüm rekoltesi 350 bin ton İlçede oluşan iş hacmi yaklaşık 2 milyar dolar Üzümün dışında kiraz, kestane, zeytin gibi ürünlerin de üretimi yapılıyor iş hacmine katkıda bulunan şirket sayısı 350 Üzüm işleyen ve ihracat yapan büyük ölçekli işletme sayısı 70  750 bin dekar ekilebilir arazi var. 20 bin aile tarımla uğraşıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/09/2017 samedi
Güncelleme: 00:20 - 9/09/2017 samedi
Yeni Şafak
Gökhan Karaçoban
Gökhan Karaçoban

Sultaniye üzümünün kalbi Manisa Alaşehir, jeotermal enerji ile tarımdaki rekolteleri yükseltme peşinde. 9 adet jeotermal elektrik santraline ev sahipliği yapan şehir, yeni yatırımlara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Alaşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk kez bir jeotermal tesise ortak olan kamu kuruluşu oldu. Amaç tesisin ilçe tarımın gelişmesine büyük bir ivme katması. Üzümün başkenti olarak kabul edilen Alaşehir, markalaşma sürecine de büyük önem veriyor. Dünyanın ilk üzüm müzesi kurulacak şehirde İtalya’dan Siena şehri ve dünyanın diğer üzüm kentlerinin de katılacağı uluslararası “Bağ Bozumu Festivali” organize edilecek.

JEOTERMAL GÜÇ İLE ORGANİK TARIM

Türkiye’nin yanı sıra dünya mutfaklarına girme hedefiyle Alaşehir’in yerel lezzetleri dünya gurmelerine sunulacak. Alaşehir’deki jeotermal yatırımlarını basın mensuplarına anlatan Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, yeni enerji politikalarını desteklediğini söyledi. Yenilenebilir enerji kaynaklardan biri olan jeotermal enerjiden elektrik üretimi ile ülke geleceğine katkıda bulunduğunu belirten Karaçoban, Alaşehir olarak çok daha fazla jeotermal elektrik üretmeye aday şirketleri ilçeye beklediklerini kaydetti.

  • BELEDİYE ORTAK OLDU
  • Alaşehir Belediyesi, Türkiye’de jeotermal enerji yatırımı yapan tek kamu kurumu olmayı başardı. Belediye ilçede faaliyet gösteren Akça Holding’in jeotermal yatırımının yüzde 18 ortağı oldu. Başkan Karaçoban, yatırım ile ilçede daha çok tarımın gelişmesine öncülük edeceklerini söyledi. Karaçoban “jeotermal enerji kaynaklarından kurutma ve ısıtma gibi konularda yararlanılacak. Seracılık başta olmak üzere üzüm ve diğer ürünlerin geleceğini teminat altına alıyor. iyi ve organik tarım uygulamalarını hayata geçirmeyi hedefliyoruz ” diye konuştu.
#EKonomi
#Manisa
#Gökhan Karaçoban
#Jeotermal
il y a 7 ans