|

Taşerona dört mevsim teklifi

Çalışmaları süren taşeron düzenlemesi kapsamında işçilere verilecek statü onların il içinde değişik görevler almalarını da içerecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:41 - 24/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Taşerona dört mevsim teklifi
​Taşerona dört mevsim teklifi

Taşeron işçi örneğin yazın hastanede, kışın okullarda görevlendirilebilecek. Kamu kurumlarında sayıları 720 bini bulan taşeron işçilerden çok büyük oranda temizlik, güvenlik, hasta bakımı, bahçe bakımı, yazılım, sayaç okuma ve sağlık sektörlerinde hizmet alındığına dikkat çekiliyor. Bu çerçevede taşeron işçilerin yeni dönemde sözleşmeli ya da kamu şirketi çalışanı da olsa, çalıştıkları ilde değişik görevlendirmelerle çalıştırılacakları kesinleşti.

12 AY ÇALIŞANLAR KAPSAMDA

Taşeron çalışanların Özel Sözleşmeli Personel (ÖSP) statüsünde olacağı belirtiliyor. Yardımcı işler başta olmak üzere ihtiyaç duyulan alanlarda personelin bu statüyle çalıştırılmasının daha kolay olduğu dile getiriliyor. Kamunun kuracağı 'Kamu A.Ş' türü bir anonim şirket kadrosunda olmaları da masada. Emeklilik yaşını geçenlerin ise yer almayacakları netleşti. Düzenlemede 12 ay boyunca ve tam zamanlı çalışanların kapsama alınması yönünde bir görüşün hakim olduğu öğrenildi. 

#Ankara
#ÖSP
#Ekonomi
#Taşeron işçi
7 yıl önce