|

Tazminat vurgunu

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in bankaya para yatırılması talimatı verdiği dönemde Bank Asya yöneticilerinin, istifa etmeleri halinde bile 5-6 milyon liralık tazminatlar için sözleşme imzaladığı ortaya çıktı. Hissedarlar da, dönemin yönetim kurulu başkanına mesajla rahatsızlıklarını anlatmış!

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 19:43 - 1/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bankası Bank Asya'da yapılan bir usulsüzlük daha deşifre oldu. Fetullah Gülen, bankaya para yatırılması talimatı ile vatandaşlara evini, arabasını sattırırken, banka üst düzey yönetimi ise istifa etmeleri halinde bile 5-6 milyon lira yüklü tazminat alma hakkı olan sözleşmeler imzaladı. Bank Asya'nın yönetimi FETÖ'nün elindeyken üst düzey yöneticilerin, bankaya el konulması halinde yüklü miktarda para alabilmek için yaptıkları oyun ortaya çıktı. Bankanın üst yöneticilerinin kendi aralarında özel bir sözleşme yaparak kendilerine milyonlarca lira tazminat gelmesini sağladıkları belirlendi. Sözleşme ile yöneticilerin işten çıkarılması halinde veya istifa ederek ayrılmaları halinde 5-6 milyon liraya varan tazminatlar almaları sağlandı. Bu sözleşmelerin birer nüshası ilk zamanlar iki yöneticiye verilerek hukuki şekilde düzenlendi. Ancak, iki üst yöneticiden birinin yüklü tazminatı alması üzerine sözleşmelerin yöneticilerde kalan nüshaları verilmemeye başlandı.



SÖZLEŞME BİRGİLİ'DEYDİ


Bu sürede ise bir başka yöneticiyle de anlaşılarak yüklü tazminatın biraz düşürülmesi sağlandı. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Birgili'nin kasasında tüm nüshaları olan sözleşmelerden dolayı diğer üyeler 'böyle bir anlaşma yapmıştık, hakkımızı alamadık' diye dava da açamadı. Ancak Erhan Birgili'nin elinde olan özel tazminat sözleşmeleri ile üst yöneticiler adına bankadan yüklü tazminatları çekip çekmediği ve bir yerlere verip vermediği araştırılıyor.



HİSSEDARLAR RAHATSIZ


Milletin küpesini, bileziğini, arabasını, evini satarak bankaya destek olmak amacıyla yatırdığı paralara karşılık, üst yöneticilerin yüklü tazminatlar almaları banka hissedarlarını da rahatsız etti. Banka hissedarı Sami Karahan'dan dönemin yönetim kurulu başkanı Erhan Birgili'ye gönderilen 2014 yılı Aralık ayındaki bir elektronik postanın mesaj içeriğinde de bu rahatsızlık dile getirildi.



SİZCE DOĞRU MUDUR?


Mesajda ayrıca, Fetullah Gülen'e de atıfta bulunularak, “…Millet evini, barkını, arabasını, altınını satarak göz yaşartan bir fedakarlık hissiyle size yatırmışken ve yıllardan beri kar payı alamayan ortaklardan sermaye artırımı ile ek para yatırması istenirken, üst düzey yöneticilere yapılan bu ödemeler ve onlara yönelik yapılan bu işlemler sizce doğru mudur? Kullar, Büyüğümüz buna ne der? Bu vebalin altından nasıl kalkacaksınız?... …aksi takdirde bir ortak, ortakların temsilcisi ve bir hizmet gönüllüsü olarak hukuki yollara başvuracağım…” ifadeleri yer aldı.



Mesajla itiraz


Bank Asya'da hazırlanan sözleşmeler hissedarları da rahatsız etti. Banka hissedarı Sami Karahan'dan dönemin yönetim kurulu başkanı Erhan Birgili'ye gönderilen 2014 yılı Aralık ayındaki bir elektronik postanın mesaj içeriğinde de bu rahatsızlık dile getirildi.




#FETÖ
#Fetullah Gülen
#Bank Asya
8 yıl önce