|

Tek kaşarlı tostfiyatına klima

Sanko Holding'e ait klima ve kombi firması Akfel'in Genel Müdürü Hasan Önder, yaz aylarında klima fiyatlarının tek kaşarlı tost fiyatına kadar ineceğini söyledi

Yeni Şafak
01:00 - 25/02/2004 Çarşamba
Güncelleme: 13:32 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Tek kaşarlı tost fiyatına klima
---------------------- manset ---------------------

  • Yılmaz YILDIZ ANTALYA


    Sanko Holding'e bağlı klima ve kombi firması Akfel Pazarlama'nın Genel Müdürü Hasan Önder, Çin'deki bütün klima firmalarının batmaya başladığını öne sürerek, yaz aylarında klima fiyatlarının artacağını söyledi.

    Akfel'in düzendiği "Liderliğe Hazırlık Kampı" isimli bayi toplantısı Antalya Aksu'daki Venezia Otel'de gerçekleştirildi. Akfel Genel Müdürü Hasan Önder, sanatçı Kadir Çöpdemir'in de konuk olduğu bayi toplantısında basın mensuplarına klima sektörü ve Akfel'le ilgili bilgi verdi.

    Geçtiğimiz haftalarda iş gezisi için Çin'e gittiğini bildiren Önder, Çin hükümetinin üretici teşviklerini yüzde 18'den yüzde 14'e indirmesi nedeniyle Çinli klima üreticilerinin zor durumda kaldığını kaydetti. Görüştüğü tüm klima üreticilerinin fiyatları yüzde 20 oranında artırdığına dikkat çeken Önder, "Çinde bütün klima fabrikaları batıyor. Teşvikler 4 puan düşürüldü. Yuan değer kazandı. Çin'in fiyatları artırması bizim için sevindirci ancak tüketici için değil. Bu yaz fiyatlar artabilir" dedi.

    Çin menşeli klimalar nedeniyle Türkiye'de klima fiyatlarının 300 milyon liraya kadar düştüğünü hatırlatan Önder, içinde bulunduğumuz kış aylarının klima almak için en uygun dönem olduğunu vurguladı. İç piyasadaki rekabet nedeniyle günlük 1 milyon lira taksitle klima almanın mümkün olduğunu dile getiren Önder, "Kredi faizlerinin düşmesinin talep patlaması yapacağına inanıyoruz. Bu yüzden çok uygun kampanyalar başlayacak. Tek kaşarlı tost fiyatına klima alınacak" diye konuştu.

    Akfel liderliğe hazırlanıyor

    1999 yılında kurulan ve 2001 yılında Sanko Holding'e geçen Akfel'in split klimada pazar payını 3 yılda yüzde 14'e çıkardığını bildiren Önder, iç piyasada yüzde 38'lik payla Arçelik'in birinci, yüzde 18'lik payla Vestel'in ikinci, yüzde 14'lük payla Akfel'in üçüncü sırada bulunduğunu söyledi. Akfel Genel Müdürü Hasan önder, dağıtım ağı olmadan bu başarıyı yakalamalarının çok markalı satış stratejisinden kaynaklandığını vurguladı. Airfel, Haier, Klimaire, Valera, HEC gibi çok sayıda markayı tüketiciye sunduklarını belirten Önder, "Klima sektöründe önümüzdeki yaz talep patlaması bekliyoruz. Geçen yıl 35 bin split klima sattık. Bu yıl 85 bin adet satışla sektörde ikinci sıraya yükselmeyi hedefliyoruz. Nihai hedefimiz ise Sanko'nun desteğiyle sektörde lider olmak. Bayi toplantımızın ismi ve amacı da bu hedefimizi yansıtıyor" şeklinde konuştu.

    Akfel'in kombi üretimi yaptığına da değinen Önder, dağalgazın yaygınlaşması nedeniyle panel radyatör üretimine girme kararı aldıklarını bildirdi. Önder, Gebze veya Çorlu'da kurulacak radyatör fabrikasının 1.1 milyon metre üretim kapasiteli olacağını sözlerine ekledi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce