|

Teknogirişimciye 58 milyon lira

Hükümet, 580 gence 58 milyon liralık teknogişirim bütçesi ayırdı. Bakan Fikri Işık, “Hedeflediğimizden daha çok proje geçerse bu rakamı daha da artırabiliriz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/03/2015 Salı
Güncelleme: 20:22 - 16/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Türkiye’de teknolojiye yatırım arttıkça bu alana ilgi duyan gençlerin sayısı da hızla yükseliyor. Bu amaçla, hükümet her yıl teknolojiye yatırım yapanları teşvik için hazırladığı ‘Teknogirişim bütçesi’ni artırıyor. Bu amaçla, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu yıl 580 gence destek vermek istediklerini belirterek, “Program için bu yıl 58 milyon lira bütçe ayırdık. Yapılacak değerlendirmeden, hedeflediğimizden daha çok proje geçerse bu rakamı daha da artırabiliriz” dedi. 


TÜBİTAK DESTEKLİ

Gençlerin, nitelikli proje hazırlamayı ve kendi işlerini yönetmeyi öğrendiklerini anlatan Işık, programdan yararlanarak kendi işini kuranları, daha sonra TÜBİTAK’ın desteğiyle ABD’deki Silikon Vadisi’ne gönderdiklerini ifade etti. 


Bilişim projeleri ilk sırada

Işık, geçen yıl bin 747 başvuru olduğunu ancak sayının bu yıl bin 931’e yükseldiğini bildirdi.  Bakan Işık, başvuruların en çok elektronik, bilişim teknolojileri ve telekomünikasyon alanında yapıldığını aktardı.

#Teknogirişimci
#bilişim
#proje
9 yıl önce