|

Telefonlar çöpe gitmez

4.5G teknolojisine uyumsuz olan telefonların çalışmayacağı görüşünün yanlış olduğunu belirten Erkan Akdemir, “Ortalık telefon çöplüğüne dönmeyecek” dedi. Türk Telekom CEO’su Rami Aslan ise, yaptıkları altyapı yatırımlarının bu yıl sonunda 20 milyar lirayı aşacağını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 3/09/2015 Thursday
Güncelleme: 22:13 - 2/09/2015 Wednesday
Yeni Şafak

Nihayi tüketicilerde bulunan akıllı telefonların yaklaşık % 25'nin 4.5G'ye uyumlu olduğunu belirten Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir, bu durumun 4.5G teknolojisini kullanmak için sorun teşkil etmeyeceğine dikkat çekerek, “Ortalık telefon çöplüğüne dönmeyecek” dedi. Yeni teknolojiye uyumlu olmayan telefonların çalışmayacağına dair kamuoyunda belirtilen görüşlerin doğru olmadığını ifade eden Akdemir, 2G, 3G veya 4.5G kullanmak isteyen müşterilerine diledikleri hizmetleri sunmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Akdemir ayrıca, piyasa çıkan çoğu telefonun da 4G'ye uyumlu olduğunu hatırlatarak, geçiş sürecinin büyük sıkıntı doğurmasını beklemediklerini aktardı.



SAĞLIKLI REKABETE YOL AÇILDI


Türk Telekom Grubu CEO'su Rami Aslan, Kurumsal İş Birimi CEO'su Mehmet Ali Akarca ve Erkan Akdemir, 4.5G'ye ilişkin düzenledikleri basın toplantısında ihale sonuçlarını değerlendirdi.


Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Akdemir, 4.5G ihalesiyle açılan spektrumun yüzde 30'unu aldıklarını belirterek, toplamda müşteri başına düşen en yüksek spektruma sahip operatör olduklarını kaydetti. Akdemir, “İhale sonucunda, özellikle 900 MHz dağılımında yaşadığımız ve pazarda uzun süreden beri devam eden adaletsizlik giderildi. Sektördeki oyuncuların sağlıklı rekabet koşulları altında hizmet vermesinin yolu açıldı” dedi.



'AKILLI TELEFON LİDERİ AVEA'


Mobil markaları Avea ile pazardaki en dinamik oyuncu olduklarını vurgulayan Akdemir, müşterilerinin de 4.5G'ye hazır olduğunu belirtti. Akdemir, şöyle devam etti: “Bugün Türkiye mobil iletişim resmi içinde, pazar payı artışı en hızlı olan operatörüz ve mobil pazarın en dinamik oyuncusuyuz. Yüzde 62'lik akıllı telefon kullanıcı oranıyla Türkiye'de akıllı telefon penetrasyonunda da lideriz."



ASLAN : '5G' İÇİN 8 PATENT ALDIK


Türkiye'nin en iyi 4.5G deneyimini ihale sonucunda elde ettikleri frekanslarla sunacaklarını söyleyen Rami Aslan, “İhalede gerçekleşen frekans dağıtımıyla, sektördeki rekabet koşullarında normalizasyon oluştu. İhale sonrasındaki yeni dönemde, en yüksek hız, en iyi kapasite, kalite ve kapsama hizmetini Türk Telekom Grubu sağlayacak” dedi. Son 5 yılda Türkiye'de yapılan telekomünikasyon yatırımlarının yarısına yakınını (10,7 milyar TL) Türk Telekom Grubu olarak tek başlarına gerçekleştirdiklerini anlatan Aslan, ihalede aldıkları frekans paketleriyle, sektörde koşulların eşitlendiğini belirtti. 5G için de ar-ge çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Aslan, şimdiden 5G için 8 patent aldıklarını kaydetti.



Toplu taşımada online televizyon dönemi geliyor


4.5G'nin sağlıklı bir şekilde hayata geçebilmesi için fiber altyapıların vazgeçilmez olduğuna vurgu yapan Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi CEO'su Mehmet Ali Akarca, şunları söyledi: “4.5G teknolojisinin sunacağı eşsiz bir mobil internet deneyimi, iş dünyasında, medyada, dijital reklamcılıkta yeni kapılar açacak. Birkaç sene içinde tüm ulaşım araçlarında paneller olacak ve biz online TV izleyeceğiz. Medya sektörü değişecek, dijital reklam sanal dünyadan normal dünyaya gelecek. 4.5G teknolojisiyle birlikte her sektörde yeni iş alanları ortaya çıkacak."



Yatırımlar bu sene 20 milyar TL'yi aşar


Türk Telekom CEO'su Aslan, 2005 yılı kasım ayından bu yana grup olarak yaptıkları altyapı yatırımlarının bu yıl sonunda 20 milyar lirayı geçeceğini söyledi. Türk Telekom'un hem borç oranı, hem de nakit akışının Avrupa'daki operatörlere göre çok daha iyi durumda olduğunu belirten Rami Aslan, “Dolayısıyla biz bu döviz artışına iyi borçluluk oranıyla yakalandığımız için çok şanslıyız diyebilirim” dedi. Yeni teknolojilerin birim maliyetinin daha düşük olacağını da belirten Aslan, “Birim maliyetler tüketiciler için düşecek. Emin olabilirsiniz ki tüketici burada kazanacak” şeklinde konuştu.





#Türk Telekom
#4.5G teknolojisi
#Rami Aslan
#Mehmet Ali Akarca
#Erkan Akdemir
9 years ago