|

Terör hesapları kapatıldı

Sözde yardım derneği adı altında hesap açarak, toplanan bağışları PKK'ya aktardığı tespit edilen hesaplar Ziraat Bankası tarafından kapatıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2016 Friday
Güncelleme: 20:56 - 26/05/2016 Thursday
Yeni Şafak

Kara para aklama ve teröre kaynak aktarımı ile mücadelesine kararlılıkla devam eden MASAK ve ilgili kurumların incelemeleri sonuç veriyor ve terör örgütlerine aktarılmak istenen paraların kaynağı kurutuluyor. Son olarak Ziraat Bankası, önceki haftalarda Yeni Şafak gazetesinde de yayınlanan haber üzerine harekete geçti ve yardım adı altında yurt dışı ve içinde toplanan TL, avro ve dolar hesaplarının PKK'ya yardım için açıldığını tespit ederek hesabı kapattı.



YENİ ŞAFAK YAYINLAMIŞTI


15 Nisan tarihinde Yeni Şafak ilgili konuyu gündemine taşımış ve Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar kararlılıkla devam ederken, yardım dernekleri adı altında örgüte para toplandığını duyurmuştu. Sinem Köseoğlu imzalı haberde, sözde yardım propagandası PKK destekçisi TV kanallarında bankaların hesap numaraları yayınlanarak yapıldığı bilgisine yer verilmiş ve 15-30 Mart tarihleri arasında terör örgütünün 10 gün içinde en az 300 bin aileye gıda-yakacak yardımı yaptığı iddilarına yer verilmişti.



TV'den propaganda


Yeni Şafak'ın gündeme taşığı haberde, PKK'ya yardım amaçlı toplanan paraların, ne tür bir propaganda aracına dönüştüğü şu şekilde yer aldı: “Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin “Savaşa ve yıkıma karşı yaşamı birlikte inşa ediyoruz” sloganı ile Med Nuçe TV'de gün içinde sürekli dönen reklamlarda DBP EŞ Başkanı Kamuran Yüksek, muhtelif bankaların dolar ve euro hesaplarına 'Amed' şubelerinden para yatırılması çağrısı yapıyor." Öte yandan, 15 Nisan tarihli ilgili haberde, PKK'nın bu sözde yardımları bir halkla ilişkiler (PR) aracına çevirme ihtimali üzerine dikkat çekilmişti.


#PKK
8 years ago