|

THK’dan yolcu uçağı hedefi

Yeni Şafak
04:00 - 23/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 20:01 - 22/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

Türk Hava Kurumu (THK) Uçak İmalat A.Ş. Genele Müdürü Aydoğan Koç, BTSO Uzay Havacılık Savunma Sanayi Kümelenmesi (UHS) üyeleri ile bir araya geldi. Koç, BTSO'nun Altıparmak Temsilcilik Binası'nda gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara THK tarafından üretilen “Türk Kuşu” uçağı hakkında bilgi verdi.



BURSA'NIN GÜCÜ UÇAK ÜRETEBİLİR


Aydoğan Koç, Milli Yolcu Uçağı Projesi'nin Türkiye için önemli bir atılım olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Türk milli yolcu uçağı mutlaka üretilmeli. Milli yolcu uçağı ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda iş adamlarımızla da görüşmeler yapıyoruz. En kısa süre içinde Türkiye'nin ilk yolcu uçağını üretmeyi hedefliyoruz. Bursa firmaları otomotiv ve makine sanayisinde önemli bir güce sahip. Bursa iş dünyasının teknolojisi ve gücü, uçak üretebilecek düzeyde. Bursa'nın uçak üretebilecek potansiyeli var. Burada bu heyecanı gördük. Kullanılan metaller ve kompozitler otomotiv sektörü ile neredeyse aynı. İlk yerli yolcu uçağımızı üretmenin zamanı geldi. Uçak satın almak yerine, bu parayı ülkemizde tutabiliriz. Her türlü imkanımız var.”



ÖNCE OTOMOTİV SONRA UZAY ÜSSÜ


BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, yeterli sayıda firma olduğunu belirterek, “UHS Kümelenmesi üyelerimiz, Bursa'da bir farkındalık oluşturdu. Otomotiv ve makine konusunda marka olan Bursa'yı uzay, havacılık ve savunma sektörlerinde de daha aktif olacağız”dedi.


#THK
#otomobil
#uçak
9 yıl önce