|

THY bu yıl satılacak

Karakoyunlu, Türk Hava Yolları'nın yılsonuna dek özelleştirileceğini, TEKEL'in de şu an değerlendirilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 26/09/2001 Çarşamba
Güncelleme: 18:20 - 13/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, Türk Hava Yolları'nın bu yıl içinde özelleştirileceğini söyledi. Karakoyunlu, THY'nin 2001 sonunda kara geçeceğine yönelik güçlü göstergeler bulunduğunu belirterek, "THY'yi bu yılın içerisinde özelleştireceğiz" dedi.



Karakoyunlu, "Biz de bu yeni koşullar çerçevesinde özelleştirme programımızı Ekim ayından Kasım ayına doğru sarkıttık" dedi.



Amerika'daki saldırılardan sonra ilk 4 gün içinde THY'de 1,.5 milyon dolarlık zarar oluştuğu ve işten çıkarmaların olup olmayacağını sorusunu cevaplandıran Karakoyunlu, bir soruya karşılık Türk Hava Yolları'nda işten çıkarmaların şu an için düşünülmediğini kaydetti.



TEKEL gecikecek


Devlet Bakanı Karakoyunlu, TEKEL'in özelleştirilmesiyle ilgili sorular üzerine de, şubat ayında özelleştirilme kapsamına alınan TEKEL'in şu anda bir olgunlaştırma sürecini geçirdiğini ve bu süreçten sonra tamamen özelleştirme programı kapsamına alınacağını söyledi. TEKEL'in Türkiye'nin devasa kuruluşu olduğuna işaret eden Karakoyunlu, başka ülkelerde TEKEL boyutlarında bir kuruluş bulmanın zor olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin ihracatında, ithalatında, ticaretinde, cumhuriyet mimarisinde TEKELíin yaklaşık 130 yıllık bir geçmişi bulunduğunu hatırlatan Karakoyunlu, şöyle devam etti:



"Böyle iddialı bir kuruluşun hemen kısa sürede özelleştirilmesinin gerçekleşmesi mümkün değildir. TEKEL entegre bir tesistir. TEKEL'i parçalara ayırmak suretiyle, tek tek münferit satışlar yoluyla özelleştirilmesine gidilmesi de mümkün değildir. TEKEL topluca ve etkin bir hizmet anlayışı içerisindeki çalışmaları dikkate alınarak değerlendirilmeli ve halka arz suretiyle açılmalıdır. TEKEL Türkiye'nin en fazla vergi ödeyen, en karlı kuruluşudur."



Bir basın mensubunun 'TEKEL ile ilgili bir değerlendirme yapıldı mı?' şeklindeki sorusu üzerine de Bakan Yılmaz Karakoyunlu, "Zannetmiyorum. Şu anda TEKEL'i değerlendirmek mümkün değildir. Onun için zaten halka arz yoluyla diyoruz" cevabını verdi.


#Özelleştirme Bakanı Yılmaz Karakoyunlu
#Türk Hava Yolları
#TEKEL
23 yıl önce