|

THY'de çift haneli yükseliş

Türk Hava Yolları Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirildi. Genel kurulda THY’nin performansı ile ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkan İlker Aycı, bu yıl hızlı büyüyeceklerini ifade etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2017 dimanche
Güncelleme: 03:04 - 11/06/2017 dimanche
Yeni Şafak
​THY'de çift haneli yükseliş
​THY'de çift haneli yükseliş

THY'nin faaliyet raporunun okunduğu, denetçi raporları ile finansal tablolarının oylamaya sunulduğu Genel Kurulda hissedarların sorularını cevaplayan İlker Aycı, 2016 yılında yaşanan fırtınanın izlerini silmeye başladıklarını, 2017 yılından itibaren tek haneli yükselişin Haziran ve Temmuz aylarında çift haneye ulaşmasını beklediklerini söyledi.

YASAK YAYILABİLİR

Elektronik cihaz yasağıyla ilgili de konuşan Aycı; çok hızlı reaksiyon verdiklerini şirketlere karşı ayrımcılık getiren bu yasağın terör ve güvenlik gerekçe gösterilerek uygulamaya konulduğunu söyledi. Yasağın Avrupa’ya yayılma sürecinin ertelenmiş olsa da tamamen iptal edilmediğini belirten Aycı, yasağın Avrupa’ya yayılması olasılığına da dikkat çekti ve konuyla ilgili IATA ve Star Alliance ile ortak hareket ettiklerini sözlerine ekledi.


OFİS DENETİMİ

Yurt dışı ofis harcamalarına da dikkat çeken Aycı, konuyla ilgili olarak teftiş kurulu üyelerinin incelemelerinin sürdüğünü ifade ederek; “Şahsi ya da ekip olarak yurt dışı ofislerimizde bir sıkıntı varsa gereğini yaparız” dedi. 15 yıl boyunca THY yönetim kurulu üyeliği yapan Mehmet Büyükekşi'nin yerine Ulaştırma Bakanlığı müsteşar yardımcısı Orhan Birdal getirildi.

#THY
#Büyüme
#Faaliyet raporu
il y a 7 ans