|

Tofaş ABD’ye hükmedecek

FCA'nın Altın Seviye’de üretim yapan fabrikası Tofaş, ABD’ye 'Fabrika Direktörü' ihraç ediyor. Otomotiv devinin Michigan’daki Sterling Heights Fabrikası’na Direktör olarak transfer olan Akın Aydemir, 1.5 milyar dolarlık yatırımı yönetecek. Aydemir, yeni görevine mayısta başlayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2017 lundi
Güncelleme: 00:55 - 3/04/2017 lundi
Yeni Şafak
Tofaş, ABD’ye 'Fabrika Direktörü' ihraç ediyor.
Tofaş, ABD’ye 'Fabrika Direktörü' ihraç ediyor.

2016 yılında ABD’ye en fazla ihracat yapan kurum olma başarısı gösteren Tofaş, şimdi de ABD’ye üst düzey Türk yönetici ihraç ediyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin ABD’ye yaptığı toplam ihracatın yüzde 4.2’sini Fiat Doblo’nun Ram markalı versiyonunu ProMaster City isimli versiyonuyla gerçekleştiren ve 275 milyon dolarlık ihracata imza atan Tofaş’ın, Bursa’da yer alan Altın Seviye’deki modern fabrikasının 2010 yılından bu yana Endüstriyel Operasyonlar Direktörlüğünü başarıyla gerçekleştiren Akın Aydemir, ABD’ye transfer oldu. Mayıs ayı itibarıyla, FCA’nın Michigan’daki Sterling Heights Fabrikası’nda Fabrika Direktörü olarak yeni görevine başlayacak.

TÜRK YÖNETİCİ İHRAÇ EDİYORUZ

Tofaş’ın dünyanın farklı ülkelerine sadece otomobil ve hafif ticari araç ihraç etmediğini vurgulayan CEO Cengiz Eroldu, Fiat Chrysler Grubu içinde önemli noktalara Türk yönetici ihraç ettiklerini belirterek, “Bugün 7 ayrı markaya aynı anda üretim ve 80 ülkeye ihraç ediyoruz. Geçtiğimiz yıl ihracat adetlerimizle de sektörün lideri konumuna ulaştık. Bunun da ötesinde Fiat Chrysler çatısı altında dünyanın farklı ülkelerine farklı pozisyonlarda Türk yönetici ihraç etmeye devam ediyoruz. 2010 yılından bu yana fabrikamızın başarısına büyük katkısı olan Akın Aydemir’in FCA’nın önemli üretim merkezlerinden biri olan Sterling Heights Fabrikası’na Fabrika Direktörü olarak transfer olmasından ötürü tüm Tofaş Ailesi olarak büyük gurur duyuyoruz. Bu sadece Tofaş’ın değil tüm Türkiye’nin başarısıdır” diye konuştu.


FABRİKAMIZ FCA’NIN EN FAZLA ÜRETENİ

Günde bin 566 ve ayda 40 bin araç üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “FCA bünyesinde yer alan fabrikalar arasında Tofaş fabrikası en fazla üretim yapan tesis oldu” dedi.
  • YENİ DİREKTÖR ŞİMŞEK OLDU
  • 2010 yılından bu yana Tofaş’ta Endüstriyel Operasyonlar Direktörü olarak görev yapan Akın Aydemir’in yerine ise 2010 yılından bu yana Tofaş’ta Kalite Direktörü olarak görev yapan Zeki Erdal Şimşek Fabrika Direktörü olarak atandı. İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği bölümü mezunu olup, İstanbul Üniversitesi’nde MBA yapan Zeki Erdal Şimşek, 1990 yılında Tofaş’ta Proses Uzmanı olarak kariyerine başladı.Aydemir, 263 Proje Müdürü, 2009-2010 yılları arasında ise Üretim Teknolojileri Müdürü olarak görev yapmıştı.

1,5 milyar $'lık yatırımı yönetecek

Fiat Chysler’in Michigan’daki Sterling Heights Fabrikası’na Genel Müdür olarak transfer olan Akın Aydemir, 1,5 milyar dolarlık yatırımla üretilecek yeni nesil RAM markalı pickup operasyonunun başına geçecek. Aydemir, kariyerine 1988’de Olmuksa’da mühendis olarak başladı. 1990’da Toyotasa’ya transfer olup gövde üretim müdür yardımcılığı görevinde bulunan Aydemir, 1997’de Honda Türkiye’nin kuruluşunda yer alıp üretim müdürü olarak görev yaptı. 1999 yılında Honda Kanada’da Mühendislik Müdürlüğü görevine atanan Aydemir 2001 yılında ise ABD’de faaliyet gösteren RWD firmasında işe başlayıp 2003 yılına kadar Yalın Üretim konusunda pek çok farklı üreticiye Ford, Chrysler ve GM’e danışmanlık yaptı. Fiat grubunda CNH Kanada’ya katıldı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü mezunu olan Aydemir, İngilizce, Almanca ve Japonca biliyor.

#Tofaş
#ABD
il y a 7 ans