|

TOKİ müjdeyi verdi yeri söylemedi

Türkiye’de yaşanan sıkıntılara rağmen yatırımların sürdüğünün altını çizen TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Anadolu Yakası’nda sosyal konut için yeni alanlar üretiyoruz. Bu yeni alanın nerede olacağını söylemeyeceğim. Yoksa spekülasyon yapılarak fiyatlar arttırılıyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:00 - 29/03/2016 Salı
Yeni Şafak

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen toplantıda, inşaat sektöründe çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü, yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen hiçbir mega projenin inşasının durdurulmadığını söyleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan, Anadolu Yakası'nda sosyal konut için yeni alanlar üretmeye devam ettiklerini belirterek;"Ancak bu sosyal konutların nerede olacağını söylemeyeceğim. Yoksa spekülasyon yapılarak fiyatlar artırılıyor" diye konuştu. Avrupa ve dünya inşaat sektörünün aksine Türk inşaat sektöründe yavaşlama görülmediğini aktaran Turan, "İstanbul Finans Merkezi'ne kamu tarafı olarak nisan ayında başlıyoruz. Kamu olarak 3 bankanın binasını biz yapacağız. Bütün mega projeler dalgalanmalara rağmen devam ediyor. Yatırımcının isteği ve refleksi var. Türkiye bu konuda güvenli liman olmaya devam ediyor. Hiçbir projede en ufak aksama yaşanması dahi söz konusu değil" diye konuştu. Geçen yıl Türkiye'de inşaat harcamalarının yaklaşık yüzde 7 arttığını, inşaat sektörünün milli gelir içindeki payının yüzde 5,6 düzeyinde olduğunu ifade eden Turan, geçen yıl inşaat malzemeleri maliyetindeki artışın yüzde 5,2 ile enflasyonun altında kaldığını anlattı.



TALEP PATLAMASI YAŞIYORUZ


Turan, ülkede birinci ve ikinci el konuta talebin artarak devam ettiğini, geçen yıl konut satışının yüzde 10,6 arttığını belirterek, “Konutta balon kaygısı yok. Bu konu bana da soruluyor. Bilhassa A+ gibi sektörün belli segmentlerinde dönemsel sıkıntılar ve yığılmalar olabilir ama TOKİ'nin yaptığı işlerde gerçekten bir balon yok. Balon patlaması değil talep patlaması yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Düzenli olarak konut satışına çıktıklarını ve Anadolu illeri de dahil, TOKİ'nin ürettiği sosyal konutların hızlı bir şekilde satıldığını vurguladı.



TOKİ'den İstanbul'a yeni tesis






İstanbul'da sanayi şehirleri kurmak için ilgililerle de sık sık görüştüklerini, Bursa'da, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile 2 bin 900 iş yeri yaptıklarını, Aksaray'da 1.600 iş yeri yapımını içeren bir protokol imzaladıklarını, küçük ve orta ölçekli üretim yerleri yapacaklarını aktardı. Turan, Kayseri'de mobilyacılara üretim tesisleri yaptıklarını ancak İstanbul'da yer sıkıntısı yaşandığını belirtti.


#toki
#Ergün Turan
#sosyal konut
#Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği
8 yıl önce