|

TOKİ'den sahtekârlara darbe

TOKİ Başkanı Ergün Turan, İstanbul Kayaşehir’de satışa sunulan bin 892 konuttan kura çekilişinde 300 kişiye yüzde 100 konut kazanma adı altında sahtekârlık yapanların İstanbul Emniyeti tarafından bu kişilere suçüstü yapılarak yakalandıklarını söyledi.

Yeni Şafak
13:07 - 14/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:09 - 14/09/2017 Perşembe
IHA
TOKİ Başkanı Turan:  Bizim yönlendirdiğimiz bankalar dışında bir müracaat yeri yoktur.
TOKİ Başkanı Turan: Bizim yönlendirdiğimiz bankalar dışında bir müracaat yeri yoktur.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi
(TOKİ) Başkanı
Ergün Turan,
İstanbul Kayaşehir’de satışa sunulan bin 892 konuttan
kura çekilişinde 300 kişiye yüzde 100 konut kazanma adı altında sahtekârlık yapıldığını
belirterek, yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı savcılığa suç duyurularında bulunduklarını ve İstanbul Emniyeti tarafından bu kişilere suçüstü yapılarak yakalandıklarını söyledi.

Sahtekarların internet sitesi kurduklarını da belirten Turan, sitede
“Kayaşehir toplu konutlarında kurada 300 kişiye yüzde 100 kura çekilişininde konut kazanma hakkı nasıl mı? Başvuru detayı için bizimle irtibata geçin sizlerde Kayaşehir toplu konutlarında, toplu kura çekilisinde adınıza kura hakkı çıkmasını garantileyin toplu konutlarında ev sahibi olma hakkını kazanın. Bin 892 konutun 300 konutunu kurada adınıza konut hakkı kazanmasını bizler garantiledik sizler de adınızın kurada konut hakkı kazanmasını sansa bırakmayın bizler gibi garantiye alın. kura çekilişi sırasında adınızın konut hakkını kazandığınızın sevincini birlikte yaşayalım”
ibarelerinin yer aldığını söyledi.

İstanbul Kayaşehir’de satışa sunulan bin 892 konuta başvuruların
5 Eylül-20 Eylül 2017
tarihleri arasında
Türkiye Halk Bankası A.Ş
’nin İstanbul ilindeki tüm şubeleri aracılığı ile yapılabileceğini söyleyen Turan, 4 Ekim tarihinde kura çekilişinin olacağını belirtti. Turan, ayrıca idarenin kuralı satışlarının noter huzurunda ve dileyen müracaat sahiplerinin de iştirak edebileceği bir salonda açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleştiğini aktardı.

Her yıl binlerce dar gelirli vatandaşı sevindirdiklerini belirten Turan, "Her şeyin olduğu gibi bu işin de suistimalini yapanlar var. Vatandaşlarımıza, ’Size öncelikli alım tanıyacağız, yüzde 100 konut kazanma hakkı’ diyerek onlardan para topluyorlar. Bu tarz girişimlerde bulunan vatandaşlar resmi mercilere başvurarak haklarını aramalı" ifadelerini kullandı.

"Müracaatlar yetkili banka aracılığıyla"

TOKİ tarafından satışa sunulan konutların satış ve devir işlemleri sadece yetkili bankalar aracılığı ile yapılmakta olduğunu vurgulayan Turan,
“TOKİ’den konut almak isteyen vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için, TOKİ ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemeleri, iş ve işlem yapmamaları gerekmektedir.”
dedi.

“Bizim yönlendirdiğimiz bankalar dışında hiçbir yere, kuruma, kişiye para yatıramazsınız, onlardan daire talep edemezsiniz. Bizim yönlendirdiğimiz bankalar dışında bir müracaat yeri yoktur. Şahıs, kurum ve şirkete müracaat olamaz" diyen Turan, vatandaşlara dolandırıcılar konusunda daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

Turan, bu konudaki takiplerini sürdürdüklerini belirterek, "TOKİ adına kendilerine bir şey söylendiğinde, yapıldığında bunu idareye mail ve ALO TOKİ (444 86 54) iletişim kanalıyla ya da Başbakanlık İletişim Merkezi’ne şikâyette bulunsunlar. Biz takipçisi oluruz." dedi.
#TOKİ
#Dolandırıcılık
#Ergün Turan
7 yıl önce
default-profile-img