|

TRJ 2023'e yetişecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yerli uçak TR-Jet’i 2023 yılına yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Arslan“2023’te insanlarımızı kendi uçağımızla uçurabilir hale geleceğiz" diye konuştu.

Yeni Şafak
03:00 - 7/10/2016 Cuma
Güncelleme: 03:09 - 7/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

U luslararası Sivil Havacılık ve Havalimanı Fuarı'nı açan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin ilk milli bölgesel jet uçağı 'TR-Jet' i 2023 yılına yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Milli uçağı 2023 yılına yetiştirmek ve insanlarımızın hizmetine sunmak çok önemsediğimiz bir şey" dedi.



“MİLLİ UÇAĞI 2023'E YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"


11. Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanı Fuarı kapılarını dün ziyaretçilere açtı. Dünyanın önde gelen hava aracı ve motor üreticilerinin katıldığı fuarı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan açtı. Bakan Arslan gazetecilerin soruları üzerine, “Milli uçağı 2023 yılına yetiştirmek ve insanlarımızın hizmetine sunmak çok önemsediğimiz bir şey. 2023'te insanlarımızı kendi uçağımızla uçurabilir hale geleceğiz. Bu konuda atılan önemli adımlar var" dedi.



TÜRKİYE'NİN BAŞARISI TESCİLLENDİ


Bakan Arslan, Türkiye'nin, 1950 yılından bu yana 2 kere aday olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün (ICAO) konsey üyeliğine 172 oyun 156'sını alarak seçildiğini belirterek, “Böylesine önemli bir organın konsey üyesi olmak ciddi bir prestij. Türkiye, artık sivil havacılık konusunda dünyanın karar alıcı ülkeleri arasına girdi. Türkiye, yaptığı atılımlarla sivil havacılıkta devler ligindeydi. Bu karar onu tescil etmiş oldu" dedi.



45 gün süre verdi


Bakanı Arslan, Mahmutbey gişelerinde serbest geçiş sistemi kurmak üzere çalışmalara başlandığını belirterek, “Her ne kadar 2 ay öngörülmüş ise de biz yaklaşık 45 günde bunun bitirilmesi ve İstanbulluların hizmetine girmesini istiyoruz" dedi.



Kaçak geçiş için uyarı geldi


Kamyonların yasak olmasına rağmen hala 2. köprüyü kullanmasını değerlendiren Arslan " 10 misli ceza ödeyecekler. Bir de ayrıca kurallara uymadıkları için bir ceza kesilecek. İkisini üst üste koyduğunuz zaman öbür taraftan daha yüksek olacak" dedi.



Milli irade uçağı


THY, Boeing şirketinin ürettiği 6 bininci 737NG tipi yolcu uçağının sahibi oldu. Bakan Ahmet Arslan, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürü Temel Kotil THY 'nin 100. Boeing 737-NG uçağının teslim törenine katıldı. THY


yönetimi yolcu uçağına 'Beştepe' ismini verdi. Bakan Arslan, uçağın burada olmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, "Ama en önemli şeylerden biri ismi Beştepe. Beştepe, 15 Temmuz'u unutmamamız açısın dan çok önemli" dedi.






#Yerli uçak
8 yıl önce